Homo & Lesbische rokers hebben meer kans op....Verenigde Staten: Uit recent onderzoek blijkt dat jonge homo's, lesbiennes en biseksuelen die roken meer kans hebben op acute ademhalingsproblemen dan hun heteroseksuele mederokers.

Eerder onderzoeken toonden al aan dat holebi's eerder een sigaretje opsteken dan hetero's. Uit dit nieuwe onderzoek blijkt dat van de homo's en lesbiennes tussen de 18 en 24 die roken meer kans bestaat dat ze last krijgen van een keelontsteking, terwijl biseksuele rokers vooral te maken zouden krijgen met holte ontstekingen, astma en bronchitis.

Men bevroeg zowel holebi's als hetero's in het onderzoek. De groep bestond uit 69.723 heteroseksuelen, 1.259 homoseksuelen en lesbiennes, 1.717 biseksuelen en 1.128 personen die nog niet zeker waren van hun geaardheid.

Bij de homo's en lesbiennes bleek er 42 procent meer kans op een keelonsteking en vergelijking met heteroseksuele mannen en vrouwen. Biseksuele mannen en vrouwen hebben dan weer 36 procent meer kans op astma, 18 procent op een holte infectie en 30 procent meer kans op een bronchitis in vergelijking met heteroseksuele mannen en vrouwen.,De onderzoekers willen nu ook nog nagaan of holebi's ook meer kans hebben op ernstigere kwalen door het roken, zoals bijvoorbeeld longkanker.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 June, 2010 en 4771 keer gelezen.