BV-wereld verbaasd over outing Bart Ka�ll en bekende vriend.Dindag verbaasde Bart Kaëll vriend en vijand met zijn coming-out. Woensdag deed hij er een schepje bovenop door te onthullen wie zijn bekende vriendje is. En vandaag, donderdag, reageert de BV-wereld verbaasd over de outing van de twee.

Iedereen uit de Vlaamse showbizz mocht het dan al weten, voor veel BV's was het gisteren toch schrikken om Bart Kaëll openlijk te horen vertellen dat hij een koppel vormt met Luc Appermont. 'Nooit gedacht dat ze het zouden toegeven', luidt het alom.

Vraag gelijk welke BV of hij of zij wist dat Bart Kaëll en Luc Appermont al jaren een koppel zijn, het antwoord zal volmondig ja zijn, maar evengoed voegen ze er allen steevast aan toe: "We respecteerden hun geheim. Het was niet aan ons om hen te outen."

"Het lijkt alsof er vandaag even geen ander gespreksonderwerp is', vat Koen Crucke het schokgolfje dat door Vlaanderen gaat mooi samen. 'Maar ik wist het inderdaad al lang. Waar ik wel van geschrokken ben, is dat het zo pardoes naar buiten gekomen is. Ik had gedacht dat ze er nooit voor zouden uitkomen. Toch zeker Luc Appermont niet. Daar stond ik echt van te kijken. Vergeet niet: het is Bart die hem geout heeft. Ik mag hopen dat ze dit goed met elkaar hebben doorgepraat."

"Natuurlijk was het voor mensen die het wisten, soms raar opkijken. Ik herinner me nog een gala-avond waarbij Luc Appermont een prijs in ontvangst nam met de woorden: dit ga ik bewaren voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen. Vanzelfsprekend stonden er velen toen te lachen. En ja, ik heb het ook meegemaakt, de gelegenheden waarbij je eerst de een zag toekomen, en vijf minuten later de ander. Of dat vliegtuig, waarin de een voorin en de ander achterin ging zitten. Ik heb het er nooit met hen over gehad. Tegen Bart kon je nog wel eens zeggen: vind je dat daar geen mooie man? Maar tegen Luc? Nooit ofte nimmer. Hij praat niet zo makkelijk over zijn gevoelens. Ik ben er ook van overtuigd dat Luc hier nooit commentaar op zal geven."

"Ze hadden het al veel eerder moeten vertellen", stellen Nicole & Hugo. "Het zijn heel goede vrienden van ons. Wij zijn zo'n beetje het koppel dat iedereen in vertrouwen neemt. We krijgen heel wat showbizzmensen met problemen over de vloer. Wij weten veel. Als wij ooit een boek schrijven, dan staat de Belgische showbizzwereld stil. Maar het is goed voor hen dat het er eindelijk uit is. Iedereen die er in het verleden flauwe grapjes over maakte, kan nu voorgoed zwijgen. Maar aan de andere kant: Geert Hoste heeft nu wellicht weer stof genoeg."

"Ik snap niet dat je jarenlang zo komedie kunt spelen', zegt Will Ferdy. 'Op vakantie gaan naar Tenerife, in hetzelfde hotel logeren maar er toch vooral op toezien dat je apart aankomt. Ik sta verstomd van hun outing. Maar ik ben blij voor hen: nu kunnen ze samen eindelijk het leven leiden dat ze wilden. Luc is een hele goede vriend. Hij is nog een oud-leerling van mij. Ik hoop alleen dat ze de situatie niet verkeerd hebben ingeschat. Ze bevinden zich nu in een rare positie. Ik vrees dat ze het onderschat hebben. Het komt ook allemaal een beetje onsympathiek over. Ik ben bang dat ze een beetje sympathie bij de mensen zullen verliezen. Een goede raad? Dat ze dit vooral zien als een storm in een glas water en die rustig laten voorbij waaien."

Kurt Van Eeghem was ook al lang op de hoogte. Hij heeft Bart en Luc zelfs zo goed als geout tijdens een uitzending van Debby & Nancy, in 2001. Daarin vertelde hij over een Bart en een Luc die samen in een huis wonen maar ieder afzonderlijk naar het Casino van Middelkerke rijden om elkaar daar verwonderd te begroeten. "Dat is vlug weer voorbij gewaaid', herinnert Van Eeghem zich. 'Niemand heeft daar meer naar gekraaid."

"Ik vind het oprecht jammer dat ze zich niet eerder hebben geout. Het zijn twee zulke grote boegbeelden. Vooral Luc Appermont, die toch jarenlang de ideale schoonzoon was in de ogen van heel Vlaanderen. Ze hebben jaren het beeld van Vlaanderen mee bepaald, in het populaire lied en op de populaire tv. Ze hadden voor veel jongeren iets kunnen betekenen. Want vergeet niet dat er nog altijd wanhoopsdaden gepleegd worden door mensen die in de knoop liggen met hun geaardheid. Maar wat ik vooral leuk vind, is dat door hun verhaal duidelijk wordt dat ook een homorelatie jaren kan standhouden. Ineens lijkt het alsof de heterowereld toch een stukje promiscue is." (lacht)


Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 01 July, 2010 en 6348 keer gelezen.