Illegale homo's hebben recht op Kylie Minogue.UK: Het Britse Hooggerechtshof heeft zopas een opmerkelijke uitspraak gedaan in de zaak van twee homo asielzoekers. De rechters vernietigden de beslissing om het duo uit te wijzen want: "Homo's moeten het recht hebben om naar Kylie Minogue concerten te gaan.

De twee homo asielzoekers, waarvan een afkomstig uit Iran en de andere ut Kameroen, hadden eerder hun zaak verloren om in het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven. En dat terwijl ze in eigen land vervolgd worden omwille van hun seksuele geaardheid.

Maar het Hoogerechtshof heeft nu geoordeeld dat die afwijzing in strijd is met de Conventie voor Vluchtelingen: homo's riskeren zweepslagen en zelfs ophanging in Iran en in Kameroen riskeer je vijf jaar gevangenisstraf als holebi. Een van de rechters motiveerde de nieuwe uitspraak als volgt: "Net zoals heteromannen het recht hebben zich te vermaken met rugby, bier en gesprekken over vrouwen met hun makkers, zo moeten homo's het recht hebben om naar Kylie-concerten te gaan, cocktails te drinken en te babbelen over jongens met hun vrienden en vriendinnen."

Volgens critici een gevaarlijke uitspraak. Zij vrezen dat de zaak een toename kan veroorzaken van homo en lesbische asielzoekers die naar het Verenigd Koninkrijk willen komen. Maar Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May zegt volledig achter de nieuwe uitspraak te staan. "We sturen géén homoseksuelen terug als dit hen in gevaar brengt", aldus de minister.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 July, 2010 en 2900 keer gelezen.