onderzoek: Homo's en hetero meisjes vaak dupe van fout seksgedrag.
Nederland: Uit onderoek blijkt dat er twee duidelijke risicogroepen bestaan inzake grensoverschrijdend seksueel gedrag: heteroseksuele meisjes en homo jongens.

De onderzoekers omschrijven grensoverschrijdende seksuele ervaringen met fysiek contact als het overgehaald, gemanipuleerd, gechanteerd of gedwongen worden tot seks terwijl iemand geen zin heeft. Het grootste deel van de jongens en meisjes zegt dat het zeuren om seks door een partner het vaakst voorkomt.

66 procent vvan de jongens in de leeftijd van 15 tot 25 heeft te maken met ongewenst seksueel gedrag. Bij de meisjes ligt dat percentage op ruim 84 procent. Jongens zijn vaker dader, maar qua opleidingsniveau zijn er verschillen: lager opgeleide jongens overtreden vaker grenzen zonder fysiek contact, terwijl hoger opgeleide jongens dat vaker doen mét fysiek contact. Grensoverschrijdend seksueel gedrag kan overigens nafluiten zijn, maar ook verkrachting.

Van de jongens die dit gedrag ervaren gaat het in de meeste gevallen om seksuele ervaringen zonder fysiek contact. Ook bij de meisjes vallen de meeste ervaringen in die categorie. De onderzoekers scharen bijvoorbeeld ongewenste porno of het geconfronteerd worden met seksuele handelingen onder deze vorm van ongewenst gedrag. Volgens de onderzoekers komt grensoverschrijdend gedrag zo vaak voor omdat jongens en meisjes niet zo goed communiceren over seks.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 July, 2010 en 3898 keer gelezen.