Holebi's nog steeds negatief in beeld op Tv.Groot-BrittanniŽ: uit een onderzoek over hoe homo's en lesbiennes worden weergegeven op televisie door jongeren, blijkt dat holebi's overwegend negatief, homofobisch en stereotiep worden afgebeeld.

Slechts in 46 minuten uit 126 uur televisie komen homo's en lesbiennes voor en daarvan is 36 procent negatief. 31 procent was positief maar daarbij werden homo's en lesbiennes dan nog wel weergegeven als gestresseerden of verwarde holebi's.

De onderzoekers van Stonewall bekeken 20 Britse televisieprogramma's die worden bekeken door jongeren tussen de 12 en 18 jaar, en dit gedurende de periode van september 2009 en januari 2010. Over het algemeen kon men stellen dat homo's en lesbiennes voornamelijk negatief en stereotiep werden geportretteerd. Soaps en realitysoaps zoals Hollyoaks, I'm a Celebrity, How to Look Good Naked en Emmerdale toonde de meeste homo's lesbiennes en biseksuelen. In talentenshows en drama's zijn holebi's zo goed als onzichtbaar.

Er is dus nog veel werk aan de winkel en daarom roept Stonewall de Britse televisiemakers op om in de toekomst homo's en lesbiennes op een meer positieve en vooral realistische manier weer te geven. Wat ook positief kan bijdragen tot het welbehagen van holebi's zelf, want op heden kunnen jonge homo's en lesbiennes zichzelf niet identificeren met de holebi karakters op Tv.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 July, 2010 en 3393 keer gelezen.