"Pa veranderde van geslacht en trouwt weldra mijn beste vriendin".Wanneer kinderen ontdekken dat een van hun ouders 'anders' is zal dat niet altijd een pretje zijn. Toch viel het voor de 22-jarige Samantha mee toen ze ontdekte dat papa liever een vrouw wilde zijn. Papa Brian begon als travestiet maar eindigde als lesbische transseksueel.

Samantha McKechnie, zelf moeder van twee kinderen, doet het verhaal. "Mijn ouders scheidden toen ik nog jong was. Ik ging bij mijn vader wonen. Op mijn veertiende vertelde hij me dat hij iets belangrijks te zeggen had. Hij ademde diep in en biechtte op dat hij travestiet was. Dat hij een vrouw wilde zijn en zich al een tijdje in dameskleding hult."

Na dit nieuws wilde Samantha wel eens de kleerkast van haar vader zien. "We gingen naar zijn slaapkamer en hij begon er rokjes, strakke topjes en jurken uit te halen. Ik hield al die spullen tegen het licht, alsof ik mezelf wou overtuigen dat ik niet aan het dromen was. Ik zei dat ik hem graag bleef zien en gaf hem een knuffel."

Vanaf dat Samantha op de hoogte was begon Brian steeds vaker vrouwenkleren thuis te dragen en in 2005 veranderde hij zijn naam in Becki en leefde hij als een vrouw. "Als Brian was ik nooit op mijn gemak. Pas na mijn veertigste voelde ik me sterk genoeg om mezelf te zijn", vertelt de transseksueel zelf. "Mijn eerste vrouw -Samantha's moeder dus- heeft er nooit wat van geweten. De tweede was wel op de hoogte en toonde begrip. Toen we scheidden, zag ik een kans om een nieuwe start te nemen en mezelf heruit te vinden als Becki."

Drie jaar geleden begon Becki met een hormonenkuur in afwachting van de eigenlijke geslachtsoperatie. "Ik was blij omdat hij dan eindelijk in het juiste lichaam zou zitten. Voor mij is het ook makkelijker om over relaties en seks te praten met Becki dan met Brian", aldus Samantha.

Twee jaar geleden volgde de volgende onthulling, toen Becki opbiechtte dat ze een relatie had met een vrouw van 23. "Ondanks de vreemde situatie werden Jasmine en ik snel de beste vriendinnen", gaat Samantha verder. "We hadden zoveel gemeenschappelijk, in de eerste plaats uiteraard onze liefde voor mijn vader."

Sinds vorige maand zijn Becki en Jasmine vereloofd en volgend jaar zullen ze in het huwelijksbootje stappen. Ondertussen wacht Becki nog op de volledige geslachtsoperatie. "Ik ben zo blij dat Samantha mijn relatie met Jasmine aanvaard heeft. Ik sta te popelen om haar als bruidsmeisje aan de slag te zien," aldus Becki.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 October, 2010 en 4097 keer gelezen.