Nederlanders komen dansend uit de kast....Mede naar aanleiding van de Nationale Coming Out Day die vandaag Wereldwijd gevierd wordt ging gisteren de musical Coming Out in premiére.

In navolging van wereldwijde hitfilms als o.a. Beautiful Thing, Summerstorm en Whole New Thing presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater uit Nederland, dit seizoen de spraakmakende en baanbrekende jongerenvoorstelling COMING OUT, waarin thema's als homoseksualiteit, individualiteit en cultuurverschillen elkaar raken én beraken.

Een voorstelling die regelrecht aandacht vraagt van en krijgt bij jongeren, maar ook discussie rondom deze thematiek op gang zal brengen. Kortom, een voorstelling die spreekt. De musical bewijst te meer dat liefde, jong noch oud, ras, cultuur of geaardheid, uiteindelijk altijd overwint én verbindt. Dat is niet alleen een droom, maar tegelijkertijd ook een boodschap. Maar wat, wanneer jouw grote liefde tegen alles in gaat wat jij van jongs af aan hebt geleerd en er meer moed vereist is om te zijn wie je bent..?

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaf zondag 10 oktober de feestelijke aftrap voor de spraakmakende productie. Het festival sluit tevens aan bij de vele activiteiten die doorheen heel Nederland worden georganiseerd n.a.v de Nationale Coming Out Day (11 okt).

Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, richt op het opleiden van kinderen van 4 tot 18 jaar in dans, drama en zang en het maken/produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. De voorstellingen van NJMT zijn te zien in de bekende theaters doorheen heel Nederland. Meer info Coming Out The Musical: Klik hier.


Bron: Theaterparadijs.nl

Dit bericht is gepost op 11 October, 2010 en 3034 keer gelezen.