Straatbende mishandelen en verkrachten homo's.New York: negen leden van de straatbende the Latin King Goonies, riskeren een celstraf van meer dan 25 jaar wegens het mishandelen, vastbinden en verkrachten van een volwassen man en twee tiener jongens omdat ze homo zijn.

De negen leden van de bende worden beschuldigd van homofobe misdaden, bendegeweld, verkrachting, overval en wapendracht. Onder de slachtoffers een voormalig bendelid, een jongen van zeventien en zijn 30 jarige minnaar, die beiden werden verkracht met houten voorwerpen. Een derde slachtoffer van zeventien werd ook gefolterd.

Volgens de politie vroegen de bendeleden eerst aan hun slachtoffers of het waar was dat ze homo zijn. De problemen begonnen toen bleek dat een van de leden, die nu ex-lid is, een relatie had met een man. De oudste dader is 23 de jongste slechts 16.

De aanval choqueerde heel New York en burgemeester Bloomberg zei dan ook dat wie schuldig werd bevonden aan zulke misdaden zeker voor enkele jaren in de gevangenis zal belanden. De daders riskeren enkel voor de aanklacht bendegeweld al een celstraf van 25 jaar, die waarschijnlijk nog veel hoger zal worden gezien de vele bijkomende aanklachten.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 October, 2010 en 5120 keer gelezen.