Onzin is besmettelijk: çavaria verspreidt ludieke Léonard-afficheNaar aanleiding van de recente uitspraken over hiv van aartsbisschop Léonard, verspreidt çavaria een ludieke affiche van de aartsbisschop. Daarop is Léonard te zien met een fopspeen in de vorm van een condoom. Het opschrift "Onzin is besmettelijk" maakt duidelijk hoe çavaria denkt over Léonards beschuldigingen aan het adres van hiv-positieve mensen. Çavaria hoopt dat holebi's, transgenders en sympathisanten de affiche massaal zullen gebruiken om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Aartsbisschop Léonard noemde hiv een soort "immanente gerechtigheid als gevolg van promiscue gedrag". Çavaria onderneemt actie naar aanleiding van deze stigmatiserende en ongehoorde stelling. De koepel verspreidt een affiche van Léonard, waarop de man zoet gehouden wordt met een fopspeen die eigenlijk een condoom is.

Mieke Stessens: "Hiv is een zeer reëel probleem binnen de homogemeenschap. 1 op 20 Belgische homo's zou seropositief zijn en bovendien kent 1 op 3 homo's zijn eigen serostatus niet."

Volgens çavaria heeft de holebigemeenschap een doordacht aidsbeleid nodig met preventie voor deze specifieke doelgroep, én solidariteit. "Enkel door solidariteit met hiv-positieve mensen kan deze problematiek weer bespreekbaar worden binnen onze gemeenschap. Een aartsbisschop die verklaart dat promiscue mensen hiv aan zichzelf te danken hebben, is het laatste wat onze gemeenschap nodig heeft", aldus Stessens.

"Onzin is besmettelijk". Met deze slogan maakt çavaria duidelijk dat de aartsbisschop zijn onzinnige uitspraken beter voor zichzelf zou houden. Çavaria roept iedereen op om de affiche te verspreiden via alle mogelijke sociale media en om ze als poster aan het raam te hangen.

Het concept van deze campagne werd ontworpen door reclamebureau VVL BBDO. Je kan de affiche downloaden op www.cavaria.be, in het Nederlands of het Frans.

Eerder kon je bij ons lezen:
Hetero holebi & politici in schok door boek Belgische aartsbisschop..
Bron cavaria.be

Dit bericht is gepost op 19 October, 2010 en 4362 keer gelezen.