Bert van Ernie doet coming out op Twitter...Al jaren gaan er geruchten dat Bert en Ernie uit Sesamstraat homo zijn terwijl de producers dit blijven ontkennen. De vraag of Bert en Ernie homo zijn houdt de Amerikaanse media al een tijdje bezig, en sinds de komst van de sociale netwerksites doen de geruchten nog sneller en hardnekkiger de ronde dat de twee wel degelijk homo zijn.

Bert en Ernie leven al jaren samen, ze wonen samen, ze slapen samen, ze eten samen, ze spelen samen. Geen wonder dat menig mens denkt dat ze homo zijn. En ondertussen blijkt dat enkele van de makers van Sesamstraat zelf steeds meer tegemoet komen aan de holebi gemeenschap.

Zo was er recent een bericht te lezen van Bert op Twitter. Bert schreef: 'Is het jullie al opgevallen hoe mijn kapsel op dat van Mister T (karakter uit The A-Team) lijkt? Alleen is mijn mohawk een beetje meer 'mo' en een beetje minder 'hawk'." En laat het woordje 'Mo' nu net een Amerikaanse slang zijn voor het woordje 'gay' (homo).

De Los Angeles Times nam vorig seizoen Sesamstraat onder de loep en kwam tot de vaststelling dat er steeds meer bewijzen zijn dat het populaire kinderprogramma de hand reikt aan de holebi gemeenschap. Zo passeerden er al heel wat holebi gasten de revue. Zo zong will.i.am van Black Eyed Peas een liedje over ‘accepteren wie je echt bent

Solide aanwijzingen of puur toeval: feit is dat de homogemeenschap zich best kan vinden in de tendens. De voorzitter van belangenvereniging GLAAD vindt dat het programma de realiteit correct weergeeft: "Steeds meer homokoppels beginnen een gezin en hebben kinderen", luidt het. "Het is belangrijk dat ook die kindjes hun gezinssituatie herkennen in hun favoriete show."

Dat sommige mensen niet blij zijn dat Ernie en Bert misschien homo zijn bewees eerwaarde Joseph Chambers in 1994, hij wilde de twee leuke karakters uit de kinderserie verbieden op gronde van de sodomy wetten van de staat Noord Carolina.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 October, 2010 en 4672 keer gelezen.