Trend: hetero mannen kussen mannen.Uit onderzoek aan de Britse University of Bath blijkt dat de huidige jonge mannen een inhaalslag plegen op meisjes die al langer elkaar kussen als teken van genegenheid. Een knuffel vervangt niet enkel de handdruk, ook kussen op de mond is vanaf nu toegestaan voor heteroseksuele mannen.

89 procent van de Britse studenten ziet geen graten in een kus op de mond als teken van vriendschap. De studie onder mannelijke studenten toonde aan dat er niets mis mee is om je vriendschap door middel van een kus te tonen.

Daniel Eagles, een student aan de Universiteit van Bath, verwoordt het zo in de Daily Mail: "Ik heb er geen probleem mee om mijn vrienden op de mond te kussen. Bij een verjaardag, wanneer iemand een goal maakt of als we eens veel plezier hebben, gebeurt de kus spontaan. Fysiek contact met je vrienden maakt de band inniger. En zelfs mijn vriendin ziet er geen graten in".

Volgens onderzoeker Dr. Eric Anderson kan deze vriendschapsuiting worden toegeschreven aan het feit dat homofobie sterk is verminderd. "Op de huidige universiteiten is homofobie op sterven na dood, waardoor mannen gedrag durven vertonen dat ooit taboe was. Mannen kussen elkaar op universiteiten, cafés en in het bijzijn van collega's. Voor velen is het gewoon een incidenteel, uitbundige begroeting. De kus is een teken van genegenheid en hoeft geen seksuele connotatie mee te dragen. Het lijkt er sterk op dat jonge mensen met elke generatie opener van geest worden". De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Sexual Behaviour.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 October, 2010 en 5704 keer gelezen.