Homo en lesbische relaties leiden tot geweld en arrestaties.
Kameroen: uit een recent rapport blijkt dat inwoners van Kameroen worden aangevallen door de politie, politici, de medie en zelfs door hun eigen gemeenschappen, als zij er van verdacht worden homo of lesbische relaties te hebben.

Dat blijkt uit het jaarrapport van vier mensenrechtenorganisaties. Volgens Alternatives-Cameroun, l'Association pour la dÚfense des droits des homosexuels, Human Rights Watch (HRW) en de International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) dient de regering onmiddellijk maatregelen te nemen om homoseksuele relaties te decriminaliseren en het volledige spectrum aan mensenrechten te waarborgen voor alle inwoners van Kameroen, ongeacht hun seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Het 62 pagina's tellende rapport getiteld Criminalizing Identities: Rights Abuses in Cameroon Based on Sexual Orientation and Gender Identity legt uit hoe de regering artikel 347-bis van het Wetboek van Strafrecht gebruikt om grondrechten te ontnemen van mensen die als lesbisch, homo, bi- of transseksueel (LHBT) worden beschouwd. Het rapport beschrijft arrestaties, afranselingen door de politie, mishandelingen in de gevangenis en een homofobe sfeer die uitsluiting van deze mensen en mishandeling in de gemeenschap bevordert. Het gevolg is dat mensen niet worden gestraft voor specifieke verboden praktijken, maar voor hun homoseksuele identiteit, aldus de mensenrechtenorganisaties.

Het rapport, dat gebaseerd is op 45 interviews met slachtoffers, doet verslag van mishandelingen door de politie. Zo ondergaan zij onder meer flinke afranselingen, zelfs op hun voetzolen. Gevangenbewaarders negeren mishandelingen door andere gevangenen, zoals vechtpartijen, verkrachtingen en zich ontlasten op de bezittingen van de slachtoffers. Vooroordelen en discriminatie tegen homo's en lesbiennes in Kameroen is alomtegenwoordig. Vrouwen die zich niet 'typisch vrouwelijk' kleden of gedragen worden vaak vervolgd. Net als mannen kunnen zij door hun families worden buitengesloten of het slachtoffer worden van fysiek geweld door familieleden, wat bijzonder lastig is in een maatschappij waarin van vrouwen wordt verwacht dat zij afhankelijk zijn en dichtbij hun familie blijven.

Het repressieve klimaat in Kameroen zou volgens de mensenrechtenorganisaties worden verergerd door de media. Homo's, lesbiennes en biseksuelen worden in het land als minder dan honden beschouwd. De criminalisering van holebi's heeft dan ook ernstige gevolgen voor de gezondheid aldus de mensenrechtenorganisaties. Ook wanneer het gaat om aids/hiv. De overheid houdt het aantal hiv-ge´nfecteerden niet bij en voert geen onderzoek uit. Bovendien verbiedt de regering de verspreiding van condooms in gevangenissen, ondanks het feit dat het aantal hiv-ge´nfecteerden in de gevangenissen erg hoog is, want mannen die seks hebben met mannen maar ook verkrachtingen komen er vaak voor.

Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Krant mag geen foto's meer plaatsen van homo's.
Wie er allemaal weten dat U porno surft...
Nieuw lesbisch boek uit + boek trailer filmpje
holebi's waren ook een doelwit voor bompakketen naar Verenigde Staten.
Melissa Etheridge: 'geen spijt van grote mond'
1 op 10 tiener jongens en meisjes hebben holebi relatie.
Little Britain acteur wil graag homo-zoons.
Vrouw trouwt met zichzelf en gaat solo op huwelijksreis.
Schoolbestuurder wil homo en lesbische studenten dood.
Ellen redde mij van anorexia, aldus echtgenote Portia de Rossi.
Wat doe je het best op welke dag? van seks tot diŰten...
Meer holebi & hetero nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 November, 2010 en 4457 keer gelezen.