Wat niet bestaat bij lesbische koppels en hun kinderen...Verenigde Staten: uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat seksueel en fysiek misbruik van kinderen opgevoed door lesbische koppels niet bestaat. Deze conclusie is afkomstig uit het langstlopende onderzoek naar lesbisch ouderschap in de VS, de studie zit nu in zijn 24ste jaar en werd uitgevoerd door het UCLA Williams instituut in Los Angeles. Wij van holebi.info brachten eind 2008 de resultaten, het onderzoek was toen in zijn 22ste jaar.

De onderzoekers bevroegen dit keer de 17-jarige dochters en zonen van lesbische moeders en peilden naar seksueel misbruik, seksuele orientatie en seksueel gedrag. Geen enkele van de jongere liet weten dat hij of zij ooit psychisch of seksueel was misbruikt door de ouders of andere medeopvoeders.

In tegenstelling tot grotere studies onder Amerikaanse jongeren bleek dat 25 procent liet weten al fysiek te zijn mishandeld en 8.3 procent dat ze seksueel misbruikt waren door een hetreroseksuele ouder of opvoeder(ster).
Verder bleek uit dit onderzoek dat van de 78 jongeren opgevoed door lesbische koppels slechts 2.8 procent zich benoemd als homo of lesbisch. Hierbij werd opgemerkt dat geen enkel meisje zich identificeerde als volledig lesbisch, bijna 20 procent van hen beschouwd zich als biseksueel of in mindere mate lesbisch.

Het onderzoek, gedaan door auteurs Nanette Gartrell, Henry Boss en Naomi Goldberg, stelden verder dat een belangrijke bevinding is dat geen van de kinderen opgevoed door lesbiennes fysiek of seksueel misbruikt werd door een ouder of andere opvoeders. De vaststelling staat volgens hen haaks op het idee dat vele mensen hebben en stelt dat homo of lesbische ouders waarschijnlijk hun kinderen zouden misbruiken wanneer ze kinderen opvoeden. De onderzoekers concludeerden hierbij dat de bevindingen erg nuttig kunnen zijn voor professionals in de gezondheids- en opvoedingszorg die op zoek zijn naar familie modellen waarin geweld en seksueel misbruik nooit voorkomt.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 November, 2010 en 4220 keer gelezen.