Maak kennis met gewapende holebi'sVerenigde staten: sommige holebi's zijn het kotsbeu dat ze worden gepest, geïntimideerd en zelfs mishandeld. Daarom vonden sommigen het tijd dat Bash Back! een groepering van holebi's die terug slaan, weer in actie komt. (foto).

In de VS vormt holebi gerelateerd geweld al lange tijd een groot probleem. Recent pleegde enkele holebi jongeren zelfmoord nadat ze werden gepest omwille van hun geaardheid, en in bijvoorbeeld New York zijn homo's regelmatig het slachtoffer van mishandeling. Toen in 2008 een transseksueel zwaar werd mishandeld door politieagenten en daarna werd doodgeschoten kwam Bash Back! in actie door een lijkwagen met doodskist naar het huis van een van de agenten te sturen met de boodschap: 'See you soon...'.

Bash Back! is een netwerk van radicale, anarchistische queer projecten (holebi's) binnen de VS. Ze hebben genoeg van de gevestigde holebi-organisaties, die volgens hen genoegen nemen met een rol in de marge van de samenleving. Sinds hun oprichting in 2007 heeft Bash Back! al tal van evenementen verstoord, onder andere in Chicago, Memphis en Washington. Bash Back! is van mening dat de tijd opnieuw rijp is om homofobe hetero's in elkaar te slaan.

Naast Back Bash! kent Amerika ook nog de Pink Pistols. Een gewapende holebi rechtenorganisatie met als motto: 'Pick on someone your own caliber' (pak iemand van je eigen kaliber) en 'armed gays don't get bashed' (gewapende holebi's worden niet geslagen). Volgens hun website pinkpistols.org komen de leden een keer per maand samen op een schietbaan om te leren schieten en om kennis te maken met nieuwe wapens. 'Hoe meer mensen weten dat de leden van onze gemeenschap gewapend zijn, hoe minder snel ze geneigd zullen zijn ons aan te vallen.' De Pink Pistols hebben inmiddels duizenden leden verspreid over 45 vestigingen.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 November, 2010 en 3079 keer gelezen.