Britse kinderen leren hoe homo's, joden e.a moeten worden gestaft.


Groot-BrittanniŽ: In meer dan veertig Britse weekendscholen wordt Saudisch lesmateriaal gebruikt met daarin antisemitische en homofobe opvattingen. Dat onthult BBC Panorama in een documentaire die vanavond op tv is.

De kinderen leren er dat Joden er als apen en varkens kunnen uitzien en dat homo's en lesbiennes ter dood moeten worden gebracht. Daarnaast leren de kinderen ook hoe mensen moeten worden gestraft volgens de islamitische wetgeving de sharia.

In een van de gebruikte studieboeken wordt zelfs uitgelegd hoe de handen en voeten van dieven en ongelovigen moeten worden afgehakt: 'de hand moet ter hoogte van de polsen worden doorgesneden waarna deze moet worden afgebonden zodat de dief niet doodbloedt.' Ook leren kinderen dat op homoseksualiteit de doodstraf staat. Homo's kunnen het beste worden gestenigd, verbrand of van een rots worden gegooid. De kinderen leren ook dat joden 'de wereld en al haar bronnen willen overnemen'.

De scholen, waar 5000 kinderen 's avonds en in het weekend les krijgen, hebben banden met de Saudische ambassade. Die zegt in een reactie dat de teksten uit hun context zijn gehaald. Uit onderzoek blijkt dat de overheid van Saoedi-ArabiŽ eigenaar is van een van de scholen. De ambassadeur van het islamitische land in Groot-BrittanniŽ zegt dat het lesprogramma niet in verband kan worden gebracht met de ambassade van Saoedi-ArabiŽ. De scholen hoeven door een fout in de wet niet te worden gecontroleerd door de Britse onderwijsinspectie Ofsted, maar hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 November, 2010 en 3408 keer gelezen.