Vlaams parlement verwerpt officieel uitspraken Leonard over homo's en aids.

Het Vlaams Parlement keurde 24 november tijdens de plenaire zitting een motie goed waarin het de onaanvaardbare uitspraken van aartsbisschop Léonard officieel verwerpt. Vlaams volksvertegenwoordiger en initiatiefnemer Jan Roegiers (sp.a) toont zich tevreden met dit krachtige signaal vanuit alle democratische partijen.

Op 9 november interpelleerde Jan Roegiers (foto) Vlaams minister van Gelijke Kansen Smet over het standpunt van de Vlaamse regering ten opzichte van de intussen welbekende uitspraken van Léonard. In zijn antwoord betreurde Smet de uitlatingen van de aartsbisschop in naam van de hele regering. Hij heeft ook contact genomen met de kerkelijke overheid om dat standpunt klaar en duidelijk over te brengen.

Toch vond Roegiers ook een sterk signaal vanuit het parlement zelf erg belangrijk. Daarom stelde hij een korte tekst op die door alle partijen behalve het Vlaams Belang mee ondertekend - en vandaag ook gestemd - werd.

De motie stelt dat het Vlaams parlement met klem afstand neemt van de uitspraken van aartsbisschop Léonard dat “aids een vorm van immanente gerechtigheid is” en dat “homoseksualiteit een verkeerd begrepen vorm van seksualiteit is” en dat het die ook veroordeelt. Bovendien vraagt het aan zijn voorzitter om dat standpunt over te brengen aan de aartsbisschop.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 November, 2010 en 3489 keer gelezen.