Holebi's in het leger mag, homohuwelijk verboden in...
Rusland: het land heeft niet zo'n al te beste reputatie wanneer het gaat over homo's, lesbiennes en biseksuelen (holebi's). In oktober werden Moskou en Rusland veroordeeld door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens wegens het weigeren voor het organiseren van de Gay Prides in 2006, 2007 en 2008.

Maar recent zei eerste minister Vladimir Putin tijdens een interview met de Amerikaanse presentator Larry King, dat homo's en lesbiennes, integenstelling tot in de Verenigde Staten, in Rusland wl openlijk mogen dienen in het leger. Hij voegde er wel aan toe dat zijn overheid het homohuwelijk niet steunt.

Toen Larry King vroeg of Russiche homo's en lesbiennes openlijk mogen dienen in het leger zei Putin: 'we hebben geen verbod. Sodomy, zoals het wordt genoemd, was een crimineel feit in de Sovjet Unie, maar onder de huidige legislatuur is het geen misdaad meer.'

Daarnaast zei Putin ook nog dat homohuwelijken geen oplossing zijn voor de democratische problemen in zijn land. 'zoals je weet, kunnen koppels van het zelfde geslacht geen kinderen krijgen. Daarom, is onze houding tegenover deze minderheden een van tolerantie, maar we zijn van mening dat de overheid mensen moet stimuleren tot het krijgen van kinderen.'

Homoseksualiteit werd in 1993 uit het Russische strafrecht gehaald. De wet die homo's en lesbiennes naar de psychiater stuurde werd zes jaar later afgeschaft. Maar Rusland wordt verder wel n van de meest homofobische landen genoemd.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 December, 2010 en 3182 keer gelezen.