Nieuwe holebi-film in Vlaamse bioscoopzalen + trailer.
Sinds 2 december speelt er een nieuwe holebi-film in onze Belgische bioscoopzalen. 'The Kids Are All Right' is een dramatische komedie onder regie van Lisa Cholodenko. De film loopt momenteel ook in Nederland.

Het thema van de film is een nieuw (lesbisch) samengesteld gezin. Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore) zijn een gelukkig lesbisch koppel. Ze hebben twee kinderen, Joni (Mia Wasikowska) en Laser (Josh Hutcherson) die hun het gevoel geven een hecht gezinnetje te vormen. Maar wanneer Joni achtien wordt, wil Laser dat ze contract opneemt met de donor met wiens sperma beide kinderen werden verwekt. De eerste ontmoeting met Paul (Mark Ruffalo) valt goed mee, maar wanneer het lesbische koppel zelf ook een ontmoeting met Paul willen loopt het toch wat anders dan verwacht.

De acteurs vertolken hun rol met veel overgave en het publiek heeft dan ook geen ogenblik moeite om zich in deze nogal aparte situatie in te leven. Cholodenko zoekt het conflict niet op, maar toont op een menselijke manier dat sommige zaken onvermijdelijk zijn en er niet zomaar een andere wereld of ander leven uit de lucht kan komen vallen. Mensen zijn nu eenmaal wie ze zijn, maar af en toe durven we ook allemaal eens te vergeten waar we vandaan komen. Een top film vol humor en waarheid die stijlvol weergeeft hoe vreemd het leven soms kan lopen. Film trailer bekijken? Klik hier.

Meer info speeldata e.a: Klik hier

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 December, 2010 en 3870 keer gelezen.