Nederlands lesbisch koppel bespuugd, geslagen en bedreigd.
Amsterdam: opnieuw is er een geval van de stijgende intolerantie tegenover homo's en lesbiennes in de Nederlandse hoofdstad. Het afgelopen jaar is holebi-gerelateerd geweld enorm toegenomen bij onze noorderburen, met dit schrijnende voorbeeld als laatste dieptepunt.

Een lesbische vrouw uit Oost vertrekt uit Amsterdam omdat ze het niet meer aan kan te worden bespuugd, geslagen en bedreigd wanneer ze met haar vriendin op strraat loopt. De 48-jarige Robin wordt al jarenlang samen met haar vriendin gepest door Marokkaanse jongeren. 'Elke dag ben je alert, het gaat om je leven. Zo wil ik niet oud worden', zegt ze.

Aangifte heeft Robin nooit gedaan, omdat ze daar de zin niet van inziet. och kan ze het niet vaak genoeg zeggen, maar zij en haar vriendin Sam hebben niets tegen Marokkanen. 'We zouden ook nooit op Wilders stemmen. Zij hebben het hier ook niet makkelijk. Maar het zijn altijd die groepjes jongeren. We snappen het echt niet, waarom die agressie? Zijn wij vies voor hen?'.

Robin en haar vriendin ontvluchten nu Amsterdam en trekken naar Harderwijk. 'Daar heb je ook een strenge christelijke gemeenschap voor wie homoseksualiteit moeilijk ligt, maar daar word ik niet in mijn gezicht bespuugd.'

Naar aanleiding van het bericht herhaalt burgemeester Eberhard van der Laan zijn belofte van deze zomer dat hij harder zal optreden tegen intolerantie tegenover holebi's en transgenders. 'We zullen nooit accepteren dat mensen om deze reden de stad verlaten', zegt de burgemeester. Wethouder Andrée van Es van Diversiteit en Integratie liet dan weer weten dat ze in 2011 op alle middelbare scholen in Amsterdam voorlichting zal geven over tolerantie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdamse holebi's blijven in de kast wegens toenemend geweld.
Nederland: Huisuitzetting (homofobische) probleemjongeren werkt.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 December, 2010 en 3743 keer gelezen.