Derde editie Pink Christmas in Amsterdam.Amsterdam: voor de derde keer gaat er in de Nederlandse hoofdstad een Pink Christmas door. Bij de eerste editie raakten de gemoederen nog verhit in christelijke kringen, vorig jaar hield de ijzige adem van koning winter iedereen in zijn greep. En dit jaar maakt Pink Christmas in een gay-straight alliantie deel uit van het nieuwe groots opgezette Amsterdamse Winter Event, dat loopt van 17 tot 26 december.

‘Juist als homo’s en hetero’s de handen ineenslaan zijn we in staat om de kerst extra gezellig te maken en door zichtbaarheid in hetero-normatieve omgevingen sociale acceptatie te stimuleren’ aldus ProGay-voorzitter Irene Hemelaar. Activiteiten zijn daarom niet alleen georganiseerd in de gayzaken en gay-horecagebieden maar ook op het Rembrandt- en Leidseplein.

De opening van Pink Christmas 2010 vindt plaats op vrijdag 17 december op de grote schaatsbaan van Winterland op het Rembrandtplein. Daar wordt het eerste en enige roze schaatsfeest van Amsterdam gevierd, de ‘ProGay Pink Ice Party’. Onder het genot van een warm glas glühwein en een heerlijke oliebol kun je genieten van diverse artiesten en DJ's en dansen op het ijs.

Op zaterdag 18 december is er een grootse ‘Fun Time & Fashion Show’ op de Zeedijk, waar modellen van o.a. Mister B, ES Collection, RubberDutch en haute couturier Armin van Zutphen de kou trotseren en de catwalk opgaan. Gezellige kersstalletjes geven je het gevoel alsof je op een echte gaykerstmarkt loopt!

Op zondag 19 december binden Drag Queens en Kings onder leiding van Miss Windy Mills de ijzers onder en strijden om de eretitel tijdens de spectaculaire jaarlijkse ‘Drag Winter Olympics’ op de ijsbaan op het Leidseplein. Het publiek kiest de winnaars uit.

Op maandag 20 december is er een debat over ‘Amsterdam, World Leading Gay Capital’ onder leiding van Frank van Dalen, gemeenteraadslid voor de VVD in Amsterdam en ex-voorzitter van Stichting ProGay, in het Eden Rembrandt Square Hotel.

In samenwerking met Company Pride wordt op dinsdag 21 december niet alleen een borrel gedronken maar ook diverse Hollandse stamppotten geserveerd op het Rembrandtplein.

In Kriterion worden op woensdag 22 december diverse LHTBQ-films vertoond tijdens de ‘Queer&Asia-filmmarathon’ en shopaholics kunnen hun hart ophalen tijdens de ‘Shop til you Drop’-dag op donderdag 23 december. Achttien grote homowinkels en horecazaken gooien die dag hun deuren open met flinke kortingen en leuke acties. Daarnaast kun je nog eens waardecheques van 250 en 100 euro winnen, die uitgereikt zullen worden door een wel heel bijzondere fetishkerstman en ProGay-voorzitter Irene Hemelaar.

Op eerste kerstdag is de gebruikelijke Roze Evangelische Viering. De vele gaybars en clubs in de stad zijn natuurlijk allemaal tijdens Pink Christmas open met extra activiteiten en op 26 december kun je je roze kerstweek afsluiten tijdens een speciale Pink Christmas-editie van ‘Bright’ in Club Escape. Een witte kerst kunnen we niet beloven, maar hij zal in ieder geval roze zijn! Website, info, volledig programma, enz... Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 December, 2010 en 3365 keer gelezen.