Tsjechie test homo asielzoekers met penistest.
TsjechiŽ: de overheid verdedigd een penistest om te onderzoeken of asielzoekers die zeggen dat ze homo zijn, dat daadwerkelijk ook zijn. De reactie komt er op het openbaar maken van het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) rapport vorige week waarin sprake was van de penistesten.

Wanneer homo asielzoekers in TsjechiŽ in aanmerking willen komen voor een verblijfsvergunning omdat ze in eigen land worden vervolgd voor hun homoseksuele geaardheid, worden aan een penistest onderworpen. De test gaat als volgt: om te bewijzen dat ze homo zijn, wordt de bloedtoevoer naar de penis gemeten terwijl ze naar heteroseksuele porno moeten kijken.

Volgens Europese ambtenaren is de proef onbetrouwbaar en vernederend, bovendien vermoedt men dat de test in strijd is met de mensenrechten. Volgens de Tsjechische minister van Binnenlandse zaken, Radek John, kan de test alleen worden afgenomen met toestemming van de asielzoeker. Hij voegde er wel aan toe dat wie de test weigerd zeker geen asiel zal krijgen op basis van vervolging wegens seksuele geaardheid in het vaderland. Volgens hem worden de testen ook alleen gebruikt wanneer men het vermoeden heeft dat de asielvrager liegt over zijn seksuele geaardheid. Hoe het dan zit met biseksuelen is niet bekend.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 December, 2010 en 7899 keer gelezen.