Wetenschappers maken muis uit twee vaders.Amerikaanse Wetenschappers zijn er in geslaagd om muizen te kweken die twee vaders hebben. Wat suggereert dat de technologie later zal kunnen worden gebruikt om homo koppels de kans te bieden kinderen te hebben met genen van beide ouders (vaders).

Om tot de muizenbaby's met twee vaders te komen ging het ongeveer als volgt. Eerst manipuleerden ze de stamcellen van mannelijke muizen tot 'mannelijke eitjes' maar wel zonder Y-chromosoom, deze werden vervolgens overgebracht naar draagmoeder muizen. De babymuizen waren allemaal vrouwtjes die allemaal het genetisch materiaal hadden van twee vaders.

In de toekomst zou het dan misschien mogelijk zijn om de genetische kenmerken van twee vaders, zonder inmenging van een vrouw, te combineren. En met behulp van stamcellen zou het mogelijk moeten zij dat een man zelf de nodige zaken voor het sperma en de eicel aanlevert.

Toch worden vrouwen daarom niet overbodig, want zij zullen de baby's nog altijd moeten dragen. Meer info (Engels): Klik hier.

In het verleden slaagden Wetenschappers er al in om: lesbische muizen te maken en zelfs sperma te produceren zonder de tussenkomst van een man. De nieuwe techniek met de twee vader muizen zou niet alleen handig moeten zijn voor homo koppels maar ook voor lesbische koppels, al is dat natuurlijk nog toekomst muziek, en is het verder niet duidelijk of dit alles wel bij mensen kan.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 December, 2010 en 5861 keer gelezen.