Tenniskampioene Martina Navratilova opgenomen in Keniaans ziekenhuis.Het doel om de top van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika, te bereiken, is voor tenniskampioene Martina Navratilova slecht afgelopen. De 54-jarige moest worden afgevoerd naar een ziekenhuis in Kenia.

Navratilova werd opgenomen in een Keniaans ziekenhuis met vocht in haar longen. Ze wilde samen met 27 anderen de Kilimanjaro beklimmen om zo geld in te zamelen voor het goededoelenfonds van de internationale sportorganisatie Laureus.

Toen de tennisster vier dagen onderweg was en zich op een hoogte van 4.500 meter bevond werd ze ziek. In het ziekenhuis stelden de dokters vocht in haar longen vast, maar ze verwachten wel een spoedig herstel. De 27 andere bergklimmers zetten hun tocht verder en worden zaterdag op de top verwacht.

Naar eigen zeggen is Navratilova wel wat teleurgesteld dat ze haar klim niet kon afmaken omdat dit al lang haar droom was. 'Ik ben blij dat we er aan zijn begonnen en ik wacht nu in spanning nieuws af van de andere klimmers.

In april van dit jaar was er nog het nieuws rond de borstkanker van de tenniskampioene, in augustus kwam het nieuws dat het beter met haar gaat en dat de ziekte is overwonnen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Martina Navrátilová open over haar ziekte en genezing.
Tennislegende Martina Navratilova ernstig ziek.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 December, 2010 en 3024 keer gelezen.