Homo's mogen in 2022 geen seks hebben.Enkele holebi organisaties lieten al weten dat homo en lesbische fans in 2022 beter thuis blijven. Daarop werd gezegd dat homo's dan maar beter geen seks kunnen hebben in 2022.

Naar aanleiding van het WK voetbal van 2022 in Qatar zei FIFA-baas Sepp Blatter (foto rechts) al lachend 'dat homo's zich beter kunnen onthouden van seksuele activiteiten wanneer ze in 2022 Qatar willen bezoeken voor het WK'.

Na de bekendmaking van de toewijzing van het WK aan Qatar hadden enkele holebi-organisaties al hun zorgen geuit, omdat homoseksualiteit verboden is in het streng islamitische Qatar, en men er vijf jaar gevangenisstraf of zweepslagen riskeert. Enkele homo voetbalteams zeiden eerder al dat het waarschijnlijk voor holebi-fans onmogelijk zal worden om af te reizen naar Quatar.

Verder zei Blatter dat het land eigenlijk niet geschikt is om het WK te organiseren omwille van hun houding tegen over holebi's. Blater maakte de opmerking tijdens een persconferentie in het Soccer City-station in Johannesburg.

Het Gay Football Supporters Network liet verder ook weten dat ze alle activiteiten rond de 2022 Wereld Cup zullen boycotten, in de hoop dat het land toleranter wordt ten opzichte van homo's en lesbiennes.

Blatter reageerde met zijn uitspraak op de bezorgde reacties van de vele holebi-fans en organisaties. Nadat hij al lachende zei dat homo's dan beter maar geen seks hebben, voegde hij er wel aan toe dat de FIFA tegen elke vorm van discriminatie is, en dat er in twaalf jaar tijd veel kan veranderen. 'het voetbal staat open voor iedereen'.

Toch is de voetbal wereld niet zo holebi-vriendelijk dan de FIFA baas hier beweerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste voetballers, ook de profs, geen homo's in hun ploeg willen. Anderzijds worden er wel veel inspanningen gedaan om homofobie op het veld en onder de fans te weren.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 December, 2010 en 3651 keer gelezen.