Moedige holebi campagne in homofobisch Rusland.
Rusland heeft niet zo'n goede reputatie wanneer het aankomt op gelijke rechten en de aanvaarding van homo's, lesbiennes en biseksuelen (HoLeBi's). Recent werden Moskou en Rusland nog veroordeeld door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. De volgende campagne getuigd daarom van veel moed in het overwegend homofobische land.

Een holebi en transgender rechtenorganisatie uit St. Petersburg, komt met een postercampagne om de zichtbaarheid en aanvaarding van lesbische ouders te promoten, zodat de bevolking leert dat er ook holebi-families bestaan. De groep Coming Out lanceerde zopas het project 'Regenboog Ouders' en ontwierp daarvoor vijf posters om de Russische bevolking te tonen dat zij bestaan. De homofobe situatie in Rusland maakt dat veel homo en lesbische families zich verstoppen. Sommigen zwijgen zelfs tegen hun familie en vrienden uit angst om verstoten of gepest te worden.

De poster campagne heeft vijf thema's: moed, waardigheid, rechten, geluk en coming-out. Met de hulp van de Heinrich-Böll foundation uit Moskou, zullen de posters worden verdeeld onder alle maatschappelijke organisaties en regionale holebi gemeenschappen. Op de website van Coming Out staat te lezen dat al wie een poster wenst om die ergens in Rusland op te hangen welkom is. Coming Out organiseerde recent zijn eerste bijeenkomst voor homo en lesbische ouders in St. Petersburg.

Eerder kon je bij ons lezen:
Europees Hof veroordeelt Moskou inzake holebi's.
Holebi's in het leger mag, homohuwelijk verboden in Rusland.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 December, 2010 en 3344 keer gelezen.