Vlaamse holebi's zamelen ruim 2.230,75 euro in.

Het Knitting Against Aids-project van Het Roze Huis Antwerpen i.s.m. Designers Against Aids, Sensoa en çavaria bracht liefst 2.230,75 euro op voor preventieprojecten van Sensoa en Designers Against Aids.

Met ‘Knitting Against Aids’ – ‘Breien tegen Aids’, een initiatief van Het Roze Huis i.s.m. Sensoa, Çavaria en Designers Against Aids, verzamelt Het Roze Huis zelfgebreide sjaals. Hiermee wil Het Roze Huis in de eerste plaats symbolisch warmte geven aan mensen met hiv en aids in eigen land.

Ongeveer 250 sjaals werden van 24 november tot 1 december, tijdens de Take Care Week, door vrijwilligers van Het Roze Huis verkocht in de Antwerpse Stadsfeestzaal. De netto-opbrengst van die verkoop bedraagt 2.230,75 euro en wordt verdeeld over Het Roze Huis, Sensoa en Designers Against Aids.

Het Roze Huis en de partners zijn de vele vrijwilligers die op één of andere manier meewerkten aan de actie heel dankbaar. Net als vorig jaar kende ‘Knitting Against Aids’ een immens draagvlak: behalve de eigen vrijwilligers, breiden ook scholen, dienstencentra en andere organisaties mee.

Het Roze Huis doneerde intussen een twintigtal sjaals aan de actie Knitting for Life van de breiclub van Permeke. Knitting for Life zamelt geld in voor het glazen huis van Studio Brussel, dat dit jaar naar aidswezen in Afrika gaat. Tijdens de eerste editie van Knitting Against Aids adopteerde Het Roze Huis een aidswees in Zuid-Afrika via Sprinkle vzw, dit naast de ondersteuning van het werk van het Geef-om-aidsfonds van Sensoa en Designers Against Aids.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 December, 2010 en 2949 keer gelezen.