President Obama hield belofte aan holebi's en wil nu verder gaan.
President Obama heeft zijn belofte gehouden want gisteren zette hij zijn handtekening onder de wet die mannen en vrouwen niet langer verbiedt openlijk uit te komen voor hun homo, lesbische of biseksuele geaardheid. Kort daarna ging de president nog een stapje verder en liet hij weten dat hij open staat om een gesprek op gang te brengen over het homohuwelijk in de VS.

Obama liet verder weten dat hij nog vaak twijfels heeft over het homohuwelijk en dat zijn mening daarover nog regelmatig veranderd. Toch zei hij wel voorstander te zijn van een burgerlijke verbintenis voor homo en lesbische koppels.

Tijdens zijn presidentiťle campagne noemde Obama de Defence of Marriage act verfoeilijk, maar zei toen ook dat hij geen voorstander is van gelijke huwelijksrechten voor homo's en lesbiennes. Die mening is ondertussen veranderd.

De Defence of Marriage wet verbiedt federale overheden het homohuwelijk te erkennen, ook wanneer de staten het homohuwelijk wel erkennen krijgen homo en lesbische koppels geen federale voordelen zoals hetero koppels die wel krijgen. Deze week liet Obama weten dat hij de Defence of Marriage act wil afschaffen. Momenteel kunnen Amerikaanse homo's en lesbiennes enkel trouwen in de staten: Massachusetts, CaliforniŽ, Vermont, New Hampshire en CaliforniŽ.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 December, 2010 en 3752 keer gelezen.