Amerikaanse en Britse politici praten over homohuwelijk.
Zowel lin de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk praten politici over de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Het ziet er naar uit dat zowel de Britten als de Amerikanen een homohuwelijk krijgen.

In de Verenigde Staten wordt sinds kort druk gepraat over een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Momenteel kunnen koppels van hetzelfde geslacht enkel in vijf staten trouwen. Vice-president Joe Biden liet recent in een interview weten dat de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in de gehele USA onvermijdelijk is. Uit recente polls blijkt dat een grote meerderheid van de Amerikanen achter Biden staat, ook president Obama zou gewonnen zijn voor dit voorstel, al liet die recent wel weten eerder voorstander te zijn van geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes. Momenteel kunnen Amerikaanse homo's en lesbiennes enkel trouwen in de staten: Massachusetts, CaliforniŽ, Vermont, New Hampshire en CaliforniŽ.

Ook de Britten praten over het homohuwelijk. De liberaal democraat Steve Gilbert zei afgelopen week in het Lager Huis dat de civil partnerschips voor homo's en lesbiennes fantastisch zijn, maar dat het parlement zich nog geliefder kan maken wanneer ze homo's en lesbiennes toestaan om te mogen trouwen. Ondertussen zijn ook de andere Britse ministers aan het praten gegaan over een mogelijke openstelling van het huwelijk. Zowel Conservatieven als Liberalen zouden het zitten om aan een wetswijziging te werken. Momenteel kunnen homo's en lesbiennes enkel een civil partnerschip aangaan en kunnen hetero's alleen maar trouwen. Maar omdat sommige hetero's graag ook een partnerregistratie willen aangaan, wat nu niet kan, en sommige homo's en lesbiennes willen trouwen, wat nu niet kan, zijn de politici beginnen discussiŽren over een gelijkschakeling, zodat iedereen kan kiezen tussen een partnerschap of een huwelijk. Uit een recente poll blijkt dat 63 procent van de Britten achter een gelijkschakeling staat.

Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Eindelijk goed nieuws ten huize Martina Navratilova en vriendin Julia.
Homofoben protesteren tegen Ricky Martin.
Moedige holebi campagne in homofobisch Rusland.
Rosie O'Donnell komt op voor 'ik ben niet lesbisch' Oprah Winfrey.
Sommige Belgische lesbische ouders krijgen geboorteverlof.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 December, 2010 en 3373 keer gelezen.