Heteroseksuele vrouwen vergeven homoseksueel slippertje zelden.
Uit een onderzoek blijkt dat heteroseksuele vrouwen eerder overspel vergeven dan heteroseksuele mannen. Maar wanneer het gaat om overspel met iemand van hetzelfde geslacht dan is de uitkomst net andersom. Vrouwen vergeven een homoseksueel slippertje minder vaak. Heteroseksuele mannen hebben er weinig tot geen moeite mee wanneer hun vrouwelijke partner een slippertje maakt met een andere vrouw.

In de studie confronteerde de onderzoekers iets meer dan 700 studenten met mogelijke scenario's van ontrouw. Eén daarvan betrof een veronderstelling van een homoseksuele affaire. Ruim 60 procent van de mannen lieten weten hun relatie wel verder te zetten wanneer hun vrouw één keer iets had met een andere vrouw. Maar de vrouwen zelf zijn minder tolerant, slechts 26 procent zou na een éénmalige homoseksuele affaire van haar man de relatie niet voort zetten.

Uit eerder onderzoek blijkt dat heteroseksuele vrouwen makelijker overspel aanvaarden. De bevindingen, gepubliceerd in het boek ''Sex Differences in Response to Imagining a Partner's Heterosexual or Homosexual Affair' onderschrijven die trend, al wil slechts 33 procent van de vrouwen nog verder met haar man als die een heteroseksuele affaire heeft. Nog minder mannen (25 procent) aanvaarden de slippertjes van hun vrouw met een andere man.

Voglens de onderzoeken ligt de reden bij de evolutiepsychologie. Een man die zijn vrouw betrapt op een affaire met een andere vrouw, ziet daarin onbewust een bijkomende mogelijkheid om zichzelf voort te planten.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 December, 2010 en 4779 keer gelezen.