Homo acteur roept acteurs en actrices op om in de kast te blijven.
Acteur Richard Chamberlain, 76, die pas in 2003 uit de kast kwam, raadt als zijn holebi collega-acteurs aan om in de kast te blijven. Want openlijk homo of lesbisch zijn zou volgens de acteur slecht zijn voor je carriere.

Chamberlain, bekend van zijn rollen in Dr. Kildare en The Thorn Birds (nl. De Doornvogels), en momenteel aan het acteren in de dramaserie Brothers and Sisters als seropositieve man, zegt dat acteurs en actrices beter niet uit komen voor hun seksuele geaardheid. Zelf kwam Chamberlain pas op 68-jarige leeftijd uit de kast als homo. Naar eigen zeggen wachte hij zo lang om zich als homo te outen omdat hij bang was dat hij geen hoofdrollen meer zou krijgen als acteur.

"Er is nog heel wat homofobie in onze cultuur" stelde Chamberlain in een interview. "Het is spijtig, harteloos en immoreel maar het is er. Om als acteur aan de slag te zijn is een klein mirakel en omdat de meeste acteurs werkloos zijn is het geen goed idee om als werkende acteur te zeggen dat je er niets om geeft, en dat iedereen weet dat je homo bent. Persoonlijk zou ik acteurs die een hoofdrol spelen de raad geven niet uit de kast te komen als homo."

" Want ondanks alle vooruitgang die er is gemaakt, is het nog altijd gevaarlijk om in deze misleidende cultuur hierover te praten. Kijk maar naar wat er in CaliforniŽ met Voorstel 8 gebeurd is. Denk zeker niet dat we plotseling allemaal zonder problemen worden aanvaard," aldus Chamberlain.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo scheiding voor acteur Richard Chamberlain.

Lees ook:
Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Binnenlands nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Showbizz nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 January, 2011 en 7315 keer gelezen.