Turkse holebi's mogen niet meer samen komen.

Turkije: een rechtbank uit Bursa, in het noordwesten van Turkije, heeft besloten dat de Rainbow LGBT Association haar deuren moet sluiten. Dat is zeer slecht nieuws voor de vele holebi's en transgenders in het land.

Twee jaar geleden was er al een aanklacht tegen de holebi-organisatie en werd er een rechtszaak gestart waarbij nu pas het verdict is gevallen. Voorzitter Özen liet al weten dat hij in hoger beroep zal gaan en dat de deuren van de organisatie ondertussen zullen open blijven.

Het provinciebestuur van Bursa had een strafrechtelijke klacht ingediend tegen de Turkse holebi en transgender organisatie wegens vermeende prostitutie. Özen weersprak dat tijdens de rechtzitting: “Er zijn geen illegale activiteiten uitgevoerd binnen de vereniging. Ik ontken alle aanklachten”. Özen kreeg zelf te horen dat hij drie jaar cel riskeerde omdat hij zich niet aan de wet op verenigingen hield, maar deze beschuldiging werd later ingetrokken.

De problemen begonnen al in 2007 toen de politie bij de organisatie binnenviel na een aanklacht van het provinciale bestuur van Bursa. Toen klonk het dat de holebi en transgender organisatie geen toestemming had een zaak te openen, er werden toen zestien mensen gearresteerd en opgesloten. Later probeerde het bestuur nog een paar keer de organisatie te sluiten wegens tegengestelde morele belangen. Maar toen besloot de Turkse Officier van Justitie de zaak te seponeren omdat volgens het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens, homoseksualiteit geen misdaad is.

Er lopen meerdere aanklachten tegen holebi-verenigingen als Lambdal Istanbul en The Black Pink Triangle in verschillende Turkse steden. Provinciale bestuursorganen proberen ze te laten sluiten. Het beleid staat op gespannen voet met de Turkse wens lid te mogen worden van de EU.

Een greep uit ons overige nieuws:
Hoe weet ik dat ik holebi ben, wat met coming out, seks, relaties, boeken, films, liedjes, soa's..
Barbara Barend en vriendin werden zopas trotse ouders.
Elton John is biologische vader van Zachary.
Homo miljonairs koppel opent eerste draagmoederschapscentrum.
Homo acteur roept acteurs en actrices op om in de kast te blijven.
Tsjechisch gezin bestaat geheel uit transseksuelen.
Woestijnhomo's bestaan, een debat is dan ook onvermijdelijk.

Lees ook:
Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Binnenlands nieuws: Klik hier.
Jaaroverzicht Showbizz nieuws: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 January, 2011 en 3339 keer gelezen.