Hetero en holebi Liefde blokkeert gedeelte van het brein.
Enkele Britse wetenschappers, van het University College London, hebben een studie gedaan waarbij ze zowel heteroseksuelen als homo's en lesbiennes bevroegen. Iets wat niet vaak gebeurd want meestal worden mensen in hokjes verdeeld en apart onderzocht. Dit onderzoek ging over verliefdheid.

Uit het onderzoek bleek dat wanneer verliefde mensen naar hun partner kijken bepaalde delen in hun hersenen worden uitgeschakeld. Wat wil zeggen dat het spreekwoord: 'liefde maakt blind' juist is.

Aan het onderzoek deden 24 personen mee en het aantal vrouwen en mannen was gelijk verdeeld, bovendien waren twaalf van de vierentwintig deelnemers homo of lesbisch, de rest was heteroseksueel. De proefpersonen werden geconfronteerd met een foto van hun romantische partner en enkele foto's van vrienden, vervolgens werd er een hersenscan gemaakt.

Wanneer mensen staren naar een foto van hun geliefde, vertonen ze bijna geen activiteit in de grote hersenen, vooral delen van het brein die belangrijk zijn bij het beoordelen van andere mensen blijkt dat die zone is uitgeschakeld. Volgens de onderzoekers toont dit aan dat liefde écht blind maakt. "Passionele romantische liefde wordt meestal geactiveerd door visuele input en zorgt voor een allesoverheersende en gedesoriënteerde staat”, aldus een van de onderzoekers.

Het experiment wees verder uit dat er een specifiek patroon van hersengebieden actief werd als de proefpersonen keken naar hun geliefde, vooral de zogenaamde beloningsgebieden waarin de stof dopamine wordt afgegeven, vertoonden veel activiteit. Wanneer de deelnemers keken naar foto's van 'gewone' vrienden werden deze hersengebieden niet geactiveerd.

Het proces dat in het brein werd ontketend door de aanblik van de geliefde, verliep bij mannen, vrouwen, homoseksuelen en heteroseksuelen op dezelfde manier. Ook werden bij alle proefpersonen dezelfde hersengebieden gedeactiveerd. “Ook uit eerdere studies is al gebleken dat er bij het kijken naar je geliefde een patroon in je brein wordt geactiveerd dat beperkt blijft tot een paar hersengebieden met veel connecties”, aldus de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PloS One.

Een greep uit ons overige nieuws:
Hoe weet ik dat ik holebi ben, wat met coming out, seks, relaties, boeken, films, liedjes, soa's..
Elton John is biologische vader van Zachary.
Enkel Groen! en sp.a niet naar feestje aartsbisschop Léonard n.a.v diens uitspraken over holebi's en aids.
Tsjechisch gezin bestaat geheel uit transseksuelen.

Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 January, 2011 en 3952 keer gelezen.