onderzoek - Kinderen van lesbiennes: geen problemen na ontmoeten donorvader.
Uit een Nederlands Amerikaans onderzoek blijkt dat er geen bewijzen zijn dat kinderen van lesbische ouders geen schade oplopen wanneer ze een ontmoeting hebben met hun (anonieme) donorvaders.

De studie, gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam maakte gebruik van data uit de US National Longitudinal Lesbian Family Study. Daarbij werden 87 tieners onderzocht.

Een derde van de spermadonoren kent zijn nageslacht, iets meer dan een derde kende zijn nageslacht niet en 18 mochten vanaf dat het kind meerderjarig was contact hebben.

Uit het onderzoek bleek dat er geen verschillen zijn in de mentale gezondheid van de onderzochte tieners die hun donorvaders wel kenden en degene die ze niet kenden.

Uit een ander onderzoek, gedaan door de Universiteit van Cambridge, die 23 sperma- en eiceldonoren onderzocht, bleek dat ze allemaal postieve ervaringen hadden bij het ontmoeten van hun nageslacht. Beide kleine onderzoeken werden gepubliceerd in het journal Human Reproduction.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 January, 2011 en 4726 keer gelezen.