Uniek: kleuter van 3 geneest van borstkanker.
In Canada is een meisje van drie jaar het gespreks onderwerp van het moment. De kleuter is dan ook de jongste borstkankerpatiënt ooit die de ziekte overwon. Zelfs de medici kunnen niet verklaren waarom de ziekte zich bij zo'n jong kind manifesteerde.

De 3-jarige Aleisha Hunter (foto) is de held van Canada. Ze werd slachtoffer van borstkanker en is daarmee de jongste patiënt ooit die de ziekte overwon. “Het is echt heel zeldzaam dat borstkanker voorkomt bij jonge kinderen. Voor zover bekend, is Aleisha het jongste meisje bij wie ooit borstkanker werd vastgesteld”, aldus dokter Nancy Down.

De borstkanker werd ontdekt door moeder Melanie Hunter die het gezwel in Aleisha’s borst ontdekte die toen amper 2 jaar oud was. "Toen ik Aleisha afdroogde na haar badje, ontdekte ik een knobbeltje, zo groot als een erwt. Ik maakte me geen zorgen, omdat ik dacht dat het een ongevaarlijke cyste was.” Twee maanden later was de zogenaamde cyste nog niet verdwenen. Melanie ging met haar dochter naar het ziekenhuis, maar volgens de dokters was er niets aan de hand. Het knobbeltje bleef echter groeien.

"Enkele maanden nadien was het gezwel twee centimeter groot en had Aleisha zo veel pijn in haar borst dat ze niet meer kon slapen”, zegt haar mama. Daarop gingen ze terug naar het ziekenhuis en werd er een MRI-scan genomen waaruit bleek dat de kleuter borstkanker had. De tumor was intussen vijf centimeter groot en moest onmiddellijk verwijderd worden. Bij de operatie werd Aleisha’s borst geamputeerd

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Jaarlijks treft het wereldwijd ongeveer 1 miljoen vrouwen. Omdat mannen ook een kleine hoeveelheid borstklierweefsel bezitten, kunnen zij ook borstkanker krijgen, al komt dat wel veel minder vaak voor.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 January, 2011 en 4571 keer gelezen.