Clipje met bekende Nederlanders tegen homofobie nu op Tv + filmpje.Nederland: eerder kon je bij ons lezen over paarse vrijdag en een filmpje waarin bekende Nederlanders opkomen voor holebi rechten. Vandaag blijkt dat het filmpje als tv-commercial gelanceerd is op Tv.

Het initiatief gaat uit van het Nederlandse Gay-Straight Alliance-Netwerk (GSA) van het COC (holebifederatie). Eerder werd er al een paarse vrijdag georganiseerd. Daarbij droegen leerlingen en docenten uit 100 Nederlandse scholen paars als statement tegen homofobie. (een reactie op de stijgende homofobie in Nederland). Verder werden leerlingen ook opgeroepen GSA's op te richten. GSA's zijn clubjes van hetero en holebi leerlingen die zich inzetten tegen homofobie.

Paarse Vrijdag is komen overwaaien uit de VS, waar leerlingen paars droegen om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homo en lesbische jongeren. Daarnaast is er een soortgelijke videoactie bekend onder het Trevor Project 'it gets better', waarin tal van bekende Amerikanen, inclusief politici en president Obama een statement maken tegen homofobie.

Het videoclipje is nu een heuse tv-commercial geworden en is sinds vandaag te zien op MTV, TMF, Comedy Central en rondom jongerenprogramma's op Ned 1, 2 en 3. De eerste uitzending was vandaag om 18:52 op Ned 1 te zien. In het clipje zitten enkele bekende Nederlanders die een statement maken tegen homofobie. Zo doen er ook verschillende rappers mee in de clip.

De Bekende Nederlanders maken in de commercial een statement tegen homofobie. Verschillende rappers doen
mee in de clip. “In de hiphopcultuur heerst nog veel homofobie”, zegt Gers (bekend van Broodje Bakpao,). Ook Sef en Glen van Flinke namen, Dio en jong talent Monsif keren zich in de clip tegen homodiscriminatie. Verder doen aan de clip ook nog mee: TMF-VJ Veronica, jonge acteurs Gaite Jansen (In therapie), Robert de Hoog (winnaar Gouden Kalf en eerste Nederlander in een Spielberg-film) en Spangas acteurs Jasper Gottlieb, Talisia Misiedjan en Titia Hoogendoorn. De videoclip is geregisseerd door Sia Hermanides. Eerder maakte Hermanides de bekroonde korte film Suikertrip en werkt momenteel aan de serie Heet Gras waarin een lesbisch meisje de hoofdrol speelt.

Homo- en transfobie is op scholen nog een groot probleem. “Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit”, zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider Jongeren en Onderwijs bij COC Nederland. COC Nederland ondersteunt de Gay-Straight Alliances in Nederland. Info gay straight alliance Nederland: Klik hier

Filmpje: Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Bekende Nederlanders komen op voor holebi's in clipje + filmpje.
Cher en Christina Aguilera, en vele anderen steunen holebi-jongeren + filmpjes.
Madonna komt op voor holebi-jongeren + filmpje.

Een greep uit ons overige nieuws:
Arie Boomsma: 'Jonge holebi's maken coming out erg groot.'
Homo acteur roept acteurs en actrices op om in de kast te blijven.
Kinderen van lesbiennes: geen problemen na ontmoeten donorvader.
Woestijnhomo's bestaan, een debat is dan ook onvermijdelijk.
Elton John is biologische vader van Zachary.
Turkse holebi's mogen niet meer samen komen.
Elton John en David kiezen lesbisch koppel als meters voor zoontje.
Hetero en holebi Liefde blokkeert gedeelte van het brein.
Labels - magazine voor dé Belgische homo.
Uniek: kleuter van 3 geneest van borstkanker.
Alexandra Potvin en vriendin stiekem getrouwd.
Meer nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 January, 2011 en 4006 keer gelezen.