Veggie (vegetarisch) zijn is hot en hip voor man en vrouw, met dank aan celebs.
Sinds kort is het sexy en trendy om vegetarisch te zijn. Dat blijkt sinds dat het in Hollywood hip is om vegetariŽr te zijn, omdat het goed is voor het imago van celebs om bewust met voeding en ecologie bezig te zijn. Iets waar Bekende Vlamingen nog veel van kunnen leren, want zij komen er zelden voor uit dat ze vlees van het menu schrappen.

Vegetarisme en sexy zijn niet twee woorden die je meteen met elkaar zou verbinden, maar de dierenrechtenorganisatie PETA slaagde er wel in dat mensen deze twee voortaan met elkaar associŽren. Sinds PETA er een jaarlijkse gewoonte van maakt om de meest sexy bekende vegetariŽr te verkiezen, met vaak een bijbehorende fotoreportage die weinig aan de verbeelding overlaat, hebben ze in Amerika niet langer het imago van de geitenwollensokken.

Bij PETA werden al zangeres Leona Lewis, actrice Pamela Anderson en actrice Nathalie Portman tot meest sexy vegetariŽr verkozen. Bij de mannen kreeg Red Hot Chili Pepper Anthony Kiedis deze prijs. Daarnaast zijn er nog tal van celebs die geen vlees meer eten, zoals: Madonna, Prince, Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow, Moby, Hayden Panettiere, Alanis Morisette, Portia de Rossi en nog vele anderen. Voor de magere panlatten onder de sterren, zoals Madonna en Gwyneth Paltrow is hun slanke lijn vermoedelijk de voornaamste reden om enkel nog plantaardig te eten, want vlees is immers een heuse caloriebom.

Toch geven sommmige celebs het niet graag toe dat ze vlees laten voor de slanke lijn, het is immers veel hipper om te verkondigen dat je meer uit ideologie (het spaart dierenleed, het is beter voor het milieu) geen vlees meer eet. Want naast egetarisme is de hele groene beweging hip in Hollywood. Waardoor het voor de veggie niet langer een ramp is om op restaurant te gaan. Goed nieuws is alvast dat tal van jongeren het voorbeeld volgen van de vegetarische celebs.

In Vlaanderen is het slecht gesteld met de veggies, ze kunnen nog heel wat leren van de Hollywoodartiesten. In Vlaanderen is het erg moeilijk om sterren te vinden die durven bekennen dat ze vegetarisch zijn. De enige die bekend zijn, Nic Balthazar en Evi Gruyaert, deze laatste bracht recent een vegetarisch kookboek uit. Maar verder zijn de Bekende Vlamingen nog lang niet zo ver om als veggie naar buiten te komen of om veggie automatisch met sexy en hip te associŽren.

Info over PETA: Klik hier.
Interessante links:
- EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) Belgische site met info, recepten enz: Klik hier
- Veggie zijn is goed voor het milieu: Klik hier
- Vegatopia - info, recepten enz. Klik hier
- De Nederlandse Veggie bond: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 January, 2011 en 4900 keer gelezen.