Homo activist neemt het op voor homofoben.
UK: de bekende homorechten-activist Peter Tatchell (foto) heeft het opgenomen voor fanatieke homofobe christenen. Hij is van mening dat ze recht hebben op hun eigen mening.

Aanleiding van Tatchell's uitspraken is de arrestatie van de straatprediker Dale Mcalpine, eind vorig jaar. Deze hield passanten aan en wees ze op het zondige van homoseksueel gedrag. Daarop werd hij opgepakt wegens bedreigende en beledigende opmerkingen. Later werd hij vrijgesproken en kreeg hij een financiŽle schadevergoeding.

Tatchell zei: "Als strijder voor homorechten ben ik het oneens met deze man. Maar als verdediger van de vrijheid van meningsuiting steun ik zijn recht op zijn visie. Indien nodig had ik dat voor de rechter willen verklaren."

"Vrijheid van meningsuiting is een van de hoekstenen van een beschaafde maatschappij. De uitlatingen van Mcalpine zijn homofoob, maar het feit dat hij daarom als een misdadiger werd opgepakt, schokte me. De agent die hem arresteerde, deed dat vast met goede bedoelingen, maar interpretedeerde de wet op een harteloze, autoritaire manier. Mcalpine was niet agressief, bedreigend of intimiderend. Hij gedroeg zich niet agressief richtig homo's."

Een greep uit ons overige nieuws:
Eerste HoLeBi musea open zijn deuren in San Francisco.
Veggie (vegetarisch) zijn is Sexy en hip voor man en vrouw, met dank aan celebs.
Elton John en David kiezen lesbisch koppel als meters voor zoontje.
Labels - magazine voor dť Belgische homo.
Clipje met bekende Nederlanders tegen homofobie nu op Tv + filmpje.
Kinderen van lesbiennes: geen problemen na ontmoeten donorvader.
Hetero en holebi Liefde blokkeert gedeelte van het brein.
Meer nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 January, 2011 en 3109 keer gelezen.