Holebi's scoorden goed tijdens Golden Globes uitreiking.
Zondag zijn in Los Angeles de Golden Globes, na de Oscar dé belangrijkste Amerikaanse filmprijzen, uitgereikt. Dit jaar waren er veel prijzen voor holebi's.

De film: 'The Kids Are All Right' won maar liefst twee filmprijzen. Een voor de beste komedie en een voor de beste actrice. Annette Bening ontving deze prijs voor haar rol in de film. Die het verhaal vertelt over twee kinderen van lesbische moeders die verwekt zijn door kunstmatige inseminatie. Hun echte vader zagen ze nog nooit en daarom besluiten ze hem op te zoeken wat natuurlijk voor de nodige verwikkelingen zorgt.

De hit televisie serie Glee won drie awards waaronder die van beste tv-musical. De tweede award ging naar Jane Lynch voor best performance by an actress in a series, mini series or motion picture for television. De opelijke lesbische actrice Jane Lynch speelt sportcoach Sue in de serie.

De derde award voor Glee ging naar de openlijke homo acteur Chris Colfer uit de tv-serie. Colfer vertolkt de rol van de homoseksuele Kurt, die in de serie vaak wordt gepest om zijn homoseksuele geaardheid. Colfer droeg zijn award op aan alle jongeren die op school worden gepest en zichzelf niet kunnen zijn. "Laten we tegen alle pestkoppen zeggen: 'Screw you!'"

Verder gingen de belangrijkste prijzen naar Natalie Portman (Beste actrice in een drama, ze droeg een jurk van Victor en Rolf), Colin Firth (Beste acteur in een drama) en The Social Network werd uitgeroepen tot Beste film in genre drama.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 January, 2011 en 2702 keer gelezen.