Elton John zamelde 3 miljoen dollar in voor homo's en lesbiennes.
Zanger Elton John die op kerstdag vader werd heeft gisteren ruim 3 miljoen dollar ingezameld voor een campagne om het homohuwelijk terug in Californié te krijgen.

John gaf gisteren een privé concert in het Hollywood Hills, die een benefiet organiseerden voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Doel is het homohuwelijk terug te brengen naar Californié waar het eerst legaal werd en nadien terug werd afgeschaft.

De zanger zong ruim zestien liedjes in een 90 minuten durende show en gaf daarna zijn mening over het homohuwelijk. "Als homo man, heb ik het allemaal. Ik heb een prachtige carrière, ik heb een goede gezondheid, ik heb al zeventien jaar een vaste partner, en sinds kort heb ik een zoon. Maar ik heb geen respect voor de kerk en politici die van mening zijn dat ik minder waard ben omdat ik homo ben."

In 2008 was het homohuwelijk enkele maanden legaal in Californié. Maar na een referendum werd dit recht terug afgeschaft. Ondertussen is er een nieuwe rechtszaak begonnen om het homohuwelijk opnieuw legaal te krijgen, maar daar is erg veel geld voor nodig. De 3 miljoen dollar van Elton zullen daarbij vast en zeker van pas komen.

Ondertussen zijn ook de eerste foto's van het zoontje van Elton in de pers verschenen en heeft de kleine spruit al een bijnaam: 'Rocket Boy', wat verwijst naar het feit dat de kleine bij zijn geboorte als een raket uit zijn moeder schoot. Een foto van de kleine Zachary en zijn trotse ouders onderaan de links op deze pagina.

Eerder kon je bij ons lezen:
Elton John is biologische vader van Zachary.
Elton John en David kiezen lesbisch koppel als meters voor zoontje.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 January, 2011 en 3700 keer gelezen.