Nederlandse politie en fotograaf winnen holebi-prijzen.Nederland: zondag zijn in Amsterdam de Bob Angelo Penningen uitgereikt door de Nederlandse holebi-federatie het COC, die jaarlijks de prijzen uitreikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden in de strijd voor gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Je kan de prijzen vergelijken met de Belgische Holebifobie en Holebifolie prijzen.

De prijzen gingen dit jaar naar Erwin Olaf en het Amsterdamse politienetwerk Roze in Blauw. Fotograaf Erwin Olaf kreeg de prijs omdat hij als geen ander de maatschappelijke verontwaardiging over het stijgende homofobe geweld onder woorden bracht. Olaf hield een vurig pleidooi tijdens de uitzending van Zomergasten waarin hij te gast was en organiseerde een bijeenkomst om geld in te zamelen ter bestrijding van anti-holebigeweld.

De tweede penning ging naar het netwerk Roze in Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland. Door het instellen van een speciaal telefoonnummer waar homo's en lesbiennes te woord worden gestaan verlaagde het netwerk de drempel voor het doen van aangifte tegen homofoob geweld.

Eerder werd de prijs, die in 1991 in het leven werd geroepen, onder meer uitgereikt aan scheidsrechter John Blankenstein, komiek Paul de Leeuw en choreograaf Hans van Manen. Vorige jaar kreeg presentator Arie Boomsma de penning.

Extra 1: Netwerk Roze in Blauw: Binnen de politie Amsterdam-Amstelland bestaan verscheidene netwerken die zich richten op specifieke groepen. Eén van die netwerken is "Roze in Blauw". Dit netwerk behartigt de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen binnen en buiten de politie. Meer info: Klik hier

Extra 2: De Bob Angelo Penning is in 1991 door het COC ingesteld. Enerzijds als postume hommage aan COC-oprichter Niek Engelschman wiens schuilnaam Bob Angelo was (1913-1988). En sinds 1998 word op gezette tijden een Bob Angelo penning uitgereikt.

Extra 3: Erwin Olaf (Erwin Olaf Springveld), Nederlands fotograaf, meer info: Klik hier

Een greep uit ons overige nieuws:
Elton John zamelde 3 miljoen dollar in voor homo's en lesbiennes.
Steeds meer homo's en lesbiennes zoeken asiel in ons land, maar zijn ze écht zo?
Holebi's zijn groener dan hetero's
Eerste HoLeBi musea open zijn deuren in San Francisco.
Allergie voor seks bestaat bij mannen.
Kinderen van lesbiennes: geen problemen na ontmoeten donorvader.
Kate Moss kust Transgender vrouw + foto.
Gezocht Vlaamse holebi's jonger dan 19 jaar...
Uniek: kleuter van 3 geneest van borstkanker.
Nederland: 'Mijn puberzoon durft geen homo te zijn'.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 January, 2011 en 3274 keer gelezen.