De jongste grootvader is slechts 29, overgrootmoeder 47.
Een Britse man uit Wales mag zichzelf de jongste grootvader van Groot-Brittannië noemen. Hij zelf is 29 en zijn dochter die 14 is verwacht tegen volgende zomer haar eerste kindje.

De 29-jarige man werd zelf vader op zijn 14e. En omdat de geschiedenis zich herhaald, zijn dochter van veertien is elf weken zwanger van haar 15-jarige vriend, wordt hij de jongste Britse grootvader ooit. De man heeft naar eigen zeggen wel gemengde gevoelens.

"Enerzijds kan ik alleen maar vaststellen dat de geschiedenis zich herhaalt." Ondanks dat vindt hij het idee de jongste grootvader van het land te worden wel aantrekkelijk. "Anderzijds ben ik ziedend op mijn dochter omdat ze zwanger is. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om tienerouder te zijn en nu moet zij hetzelfde lot ondergaan. Toch gaan we haar steunen en uiteraard zal de baby welkom zijn in onze familie. Mijn dochter is heel jong, maar ze is vastbesloten het kind te houden. Wij zullen haar absoluut niet dwingen iets anders te doen. We willen niet dat ze ons zou haten."

Verder mag het wel duidelijk zijn dat tienerouderschap bij deze mensen in de familie zit. De toekomstige overgrootmoeder is pas 47 jaar, ze was zelf 18 toen ze de toekomstige opa op de wereld zette. "Ze was in shock toen ze het nieuws van haar zwangere kleindochter hoorde, maar nu is ze blij. Daarnaast leven ook haar moeder en haar grootmoeder nog. Er zullen wellicht heel weinig families zijn die zes levende generaties tellen", aldus de toekomstige grootvader.

De toekomstige jongste grootvader is werkloos en gescheiden van zijn vrouw, die in een café werkt en twee kinderen uit een andere relatie heeft. Ze leeft samen met de vader van die kinderen in een sociale woning, ook hij is werkloos. Het veertienjarige zwangere meisje bevalt komende zomer en kondigde haar zwangerschap aan op Facebook door haar status te veranderen naar 'op zoek naar een kinderwagen'. Het meisje wil school blijven lopen tot het kind geboren wordt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 January, 2011 en 5492 keer gelezen.