Nederland: Kindermusical over prins die trouwt met prins op komst.In Nederland zijn de voorbereidingen begonnen voor de bijzondere kindermusical Koning & Koning, waarin de prins nu eens niet trouwt met een prinses maar met een prins. De kindermusical, gebaseerd op het gelijknamige boek, zal het onderwerp homo zijn op een luchtige en vrolijke manier onder de aandacht van kinderen in de basisschoolleeftijd brengen.

De kindermusical Koning en Koning zal vanaf komended zomer op diverse locaties in Nederland te zien zijn, de premiére zal door gaan in Den Haag. Initiatiefnemer voor de musical is Modeontwerper en kostuumontwerper Allan Vos.

In het aanbevelingscomité zitten onder andere Albert Verlinde en Peter van der Vorst. “Leuk en zinvol dat deze musical er komt,” aldus Peter van der Vorst. De musical zal vol zitten met humor, kleur, muziek en natuurlijk liefde. “Projecten voor homoacceptatie zijn er op dit moment alleen voor middelbare scholen. Kinderen zijn vroeger wijs en vormen veel eerder een mening,” zegt Allan Vos. “Vandaar dat ik mij met Koning & Koning op de basisschooljeugd richt. Klaar voor een toleranter Nederland? Kom kijken!”

Momenteel is Vos nog bezig met de benodigde financiële middelen bij elkaar te sprokkelen. Wie een donatie van 20 Euro of meer doet, ontvangt gratis het boek Koning & Koning. Ook sponsorende bedrijven en organisaties zijn welkom. Meer informatie is te vinden op de website van de speciaal hiervoor opgerichte Stichting Sprookjes Bestaan: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 January, 2011 en 3738 keer gelezen.