Na lesbisch personage weldra homo in Vlaamse dagsoap.Trouwe kijkers van de één soap Thuis hebben het misschien al lang in de gaten. Een van de mannelijke personages heeft een roze kantje. De makers bevestigen het, binnenkort komt er een tweede holebi-personage uit de kast.

Zes jaar geleden outte dokter Ann (actrice Monika van Lierde) zich als lesbienne in de één soap Thuis en weldra is het dus de beurt aan één van de jongens uit de populaire serie.

Sommige kijkers zullen het al een tijdje hebben gedacht, daar loopt een personage met holebi gevoelens. En dat wordt bevestigd door producer Elvira Kleymen. 'Er zijn inderdaad tot op heden enkele afleveringen geweest waarin kleine hints zaten, maar voorlopig blijft dat ook zo'. En wie mag deze nieuwe holebi dan wel zijn? dit keer gaat het om één van de jongeren uit de soap, namelijk niemand minder dan Franky Bomans, gespeeld door acteur Braam Verreth.

Eerder deze week was te zien hoe Bram (Bert Verbeke) bleef overnachten bij Franky. Terwijl Bram naakt op een spannend slipje na op de sofa ligt, kijkt Franky in het halfduister geïntrigeerd toe en dekt hem vervolgens teder onder met een dekentje. En in scènes van eind november was al duidelijk te merken dat Franky gebiologeerd Brams kontje bekeek toen die iets opraapte onder een tafel. Maar Franky's coming out is nog niet voor meteen. Er zullen zelfs nog enkele afleveringen komen waar er geen enkele aanleiding zal zijn om te denken dat Franky homo is. Pas op 25 maart zal de effectieve outing plaatsvinden.

Zes jaar geleden kwam dokter Ann uit de kast. Na diverse stukgelopen relaties met mannen werd ze verliefd op Mannon (Kristine Van Pellicom). Daarna volgden nog kortstondige relaties met Sandrine (Karolien DeBeck) en Barbara (Mieke Laureys). Een lesbienne én een homo in thuis, is dat niet teveel van het goede? 'We hebben in de reeks nog nooit een verhaal gebracht rond twee mannen die verliefd werden,' zegt creativeproducer Paul Schellekens. 'Bovendien heeft dokter Ann al een tijdje geen partner meer. Maar daar komt wel verandering in, maar dat is iets wat zich pas in de loop van het volgende tv-seizoen zal ontwikkelen.'

De scenaristen van Thuis gaan het wel opnieuw zo waarheidsgetrouw mogelijk brengen. 'Het is niet zo dat we voor zoiets meteen contact opzoeken met de holebi-organisaties, maar we doen wel degelijk opzoekwerk. We gaan te rade op internet of lezen getuigenissen van jongeren die vertellen over hun outing.' Paul Schellekens benadrukt vervolgens dat de acteurs al in een vroeg stadium de vraag krijgen of ze een dergelijke verhaallijn willen spelen. 'In het geval van Franky hebben we zelfs bij het aanwerven aan Braam Verreth gezegd dat het een van de mogelijkheden kon zijn die we voor ogen hadden. En braam maakte er geen enkel probleem van om mee te werken aan zo'n verhaal.'

Showbizz Bart zei in Gazet van Antwerpen: 'Een homo in thuis? Je hebt het over Franky zeker! Bekende homo Bart Verbeek, alias Showbizz Bart is alvast fan. 'Ik juich zo'n verhaalwending zeker toe. Een aantal jaar geleden had je in Thuis al een lesbische relatie, maar er kan nooit genoeg gesensibiliseerd worden. Men zegt vaak dat onze wereld verdraagzaam is tegenover homo's. Ik hoor geregeld verhalen van homo's die negatieve ervaringen achter de rug hebben. We worden ook nog al te vaak stereotiep in beeld gebracht. Kijk maar naar die kapper in Ella.' Dat de scenaristen Franky uitkozen, is volgens Bart een goede keuze. 'Hij is nog jong. Je ziet hem worstelen met zijn seksualiteit. Ik denk dat er veel tieners in die situatie zitten.'

Wij zijn alvast benieuwd hoe papa Frank Bomans en mama Simoneke zullen reageren op de outing van hun zoon. En hoe zal Bram reageren? zal hij de gevoelens van Franky beantwoorden? of zal dit het einde betekenen van een mooie vriendschap? we zullen het weldra weten...holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 January, 2011 en 7443 keer gelezen.