Homo-controverse Ground Zero Moskee.New York: er is een rel ontstaan rond de moskee die gepland staat op de Newyorkse locatie Ground Zero. Vorig jaar was er nog opschudding toen bleek dat er mogelijk een homocafé zou komen naast de moskee. Maar vandaag ligt de beoogde iman onder vuur.

Iman, Abdallah Adhami is een man met uiterst extreme ideeén en zorgde recent voor heel wat woede bij verschillende Mensenrechtenorganisaties. De geestelijke deed enkele zwaar controversiële uitspraken over homo's en islamafvalligen.

'Homo zijn is als een pijnlijke rechtszaak, afkomstig van een trauma uit het verleden. Een groot aantal mensen die worstelen met homoseksuele gevoelens zijn zo gemaakt omdat ze een vorm van gewelddadig seksueel of emotioneel misbruik hebben meegemaakt. Slechts een heel klein percentage mensen wordt geboren met natuurlijke noden die ze niet kunnen verklaren, dat zie je ook in het dierenrijk.' Verder voegde de geestelijke er nog aan toe dat mensen die de Islam verlaten in de gevangenis moeten worden gegooid.

Mensenrechtenorganisaties noemen Adhami onwetend' en 'haatdragend' en vragen zich af of hij de juiste persoon op de juiste plaats is. Veel Amerikanen willen geen moskee op de locatie die met 9/11 veel emotionele gevoelens oproept. Vorig jaar betuigde de Nederlandse politicus Geert Wilders hen nog zijn steun. De bouw van de moskee zou beginnen op 11 september 2011, precies tien jaar na de aanvallen.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2011 en 3619 keer gelezen.