Zeven homo's in 1 soap + filmke.


Homoseksualiteit was altijd erg omstreden in BraziliŽ. Maar de tv-serie: 'Het Dwaze Hart' zorgt plots voor een enorme vooruitgang. De show wordt door ruim 50 miljoen Brazilianen dagelijks bekeken.

Elke dag om 20:45 uur kijken miljoenen Brazilianen naar 'Insensato Coracao' (het dwaze hart). Daarin volgen ze de belevenissen van zeven homo's die zelfs het Nederlandse opengestelde huwelijk voor homo's en lesbiennes bepleiten. In de serie komt ook een rasechte homofoob aanbod, en natuurlijk ook hetero's.

Opmerkelijk is verder het feit dat alle zeven homo's worden getoond als normale mensen, dus niet als stereotypes met overdreven maniertjes. In de Nederlandse NRC staat een bijdrage over deze nieuwe telenovella, maar wat doet de krant? In tegenstelling tot wat al wel is doorgedrongen tot de Braziliaanse schrijvers plaatste de redeactie van de Nederlandse krant een grote foto van drie overdreven, super truttige Braziliaanse homo carnavalvierders. Nog eventjes en Nederland kan een voorbeeld nemen aan BraziliŽ.

En wie wil kan een aflevering van de serie, die iets meer dan 35 minuten duurt, bekijken via Youtube: Klik hier
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 February, 2011 en 3270 keer gelezen.