Britse homo wordt genezen met kip en koe in Oeganda + filmpje.
Homo radio dj Scott Mills (foto) onderging een bizar ritueel met kippen om hetero te worden. De radio presentator ging naar Oeganda voor een BBC3 reportage over de houding van het land tegenover homo's en lesbiennes.

Oeganda is een erg homofobisch land. Eerder riep een Oegandese krant op homo's te vermoorden, ze plaatsten toen enkele foto's van bekende en vooraanstaande homo's in de krant. Recent werd er nog een bekende homo activist vermoord. En de Oegandese president Museveni liet recent weten de doodstaf te willen invoeren voor homo's en lesbiennes.

Mills onderging een bizar ritueel om hetero te worden. 'Er zijn daar 'dokters' die beweren dat ze mensen kunnen genezen. Ik heb er een bezocht en ontdekte dat het alleen maar draait om geld.'

'Die 'dokter' zei vreemde dingen tegen mij. Zoals 'Je bent heel ziek, je moet nu een koe gaan kopen en we zullen dan jouw geest in haar overbrengen'. Ik antwoordde; 'Dan zal je eindigen met een homokoe'.

Omdat het team geen tijd had voor een volledige wordt hetero kuur onderging Mills slechts een korte kuur waarbij ze gebruik maakten van kippen. Mills werd half uitgekleed en besprenkeld met water. 'Het was een bizarre ervaring,' zei Mills na afloop.

Mills ontdekte ook dat velen in Oeganda geloven dat het land geen homo's en lesbiennes heeft, en dat kinderen denken dat homo's naar scholen trekken om daar kinderen te ronselen. Mills bezocht ook een ondergrondse homo club waar hij zich naar eigen zeggen erg onbehaaglijk voelde.

In het programma komen ook homofoob David Bahati, editeur van de Oegandeese krant en enkele Amerikaanse priesters die tegen homoseksualiteit zijn voor. Filmpje: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 February, 2011 en 3525 keer gelezen.