Servisch androgyn model hot op catwalk, wil in Playboy.Zowel in het artikel Modewereld speelt met seksen als in het artikel Androgynie nieuwe trend?, Vlaams homo tiener Falko, mode-industrie volgt', kon je bij ons al kennis maken met Andrej Pejic, het meest controversiŽle model van het moment.

En Pejic (foto's) blijft het nieuws halen, de 19-jarige in ServiŽ geboren androgyn/travestiet loopt momenteel de sterren van de hemel op modeshows van de groten der aarde. Hij pronkt daarbij in zowel heren- als dameskleding, wat hem voor ontwerpers het ideale werkinstrument maakt. En alsof dat nog niet genoeg is wil Pejic nu in Playboy.

Als man zou hij eerder thuis horen in Playgirl, maar omdat Pejic een en al vrouwelijkheid uitstraalt, een rank figuur, lang platinablond haar en een gezicht met hoge jukbeenderen, en hij recent als bruid de modeweek van Parijs de show stal, wil hij poseren in Playboy. Andrej noemt zichzelf trouwens androgyn, (tweeslachtig).

Pejic wil er alles voor doen om in Playboy te raken. 'En dan Terry Richardson als fotograaf, daar droom ik echt van,' aldus het model in een interview. Naar eigen zeggen wil hij in de voetsporen stappen van het transseksuele model Leah T, die recent samen met Kate Moss op de cover van het tijdschrift 'Love' prijkte. Pejic is wel geen transseksueel maar ťťn 'echte' man. Over zijn seksuele geaardheid blijft hij tot op heden zwijgen.

Pejic groeide op in AustraliŽ en werd twee jaar geleden ontdekt toen hij nog in de McDonald's werkte. "Een man stapte op me af, bestelde een cheeseburger en gaf me tezelfdertijd een afspraak bij zijn modellenbureau", vertelt het toptalent. Hij pronkt met zowel heren- als dameskleding, wat hem voor ontwerpers het ideale werkinstrument maakt. En de controverse rond zijn persoontje is uiteraard ook mooi meegenomen. "Ik voel me in beide rollen op mijn gemak, al vind ik dameskleding glamoureuzer en spannender. Als ik herenkleding show, heb ik het soms lastig om mijn mannelijk kantje naar boven te halen."

Eerder kon je bij ons lezen:
Kate Moss kust Transgender vrouw + foto.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 February, 2011 en 7318 keer gelezen.