Ierse kunstenaar laat ons lachen met homovaders en paus met homo's.De Ierse kunstenaar artiest Kevin Sharkey, bekend van zijn foto van de Paus die een homohuwelijk inzegent, heeft nu een foto gemaakt waarop zanger Elton John borstvoeding geeft aan zijn zoontje Zachary (grotere foto onderaan nieuws links).

Sharkey zegt dat de foto niet bedoeld is om te choqueren en dat hij hoopt dat de zanger er goed mee kan lachen. Naar eigen zeggen werd hij ge´nspireerd tot het maken van de foto door de komst van Zachary ten huize van Elton John en zijn partner David Furnish, die de kleine spruit kregen via draagmoederschap en het sperma van John.

In een interview met Daily Mail zegt Sharkey dat hij wel moest lachen toen hij de foto aan het maken was. Maar dat hij vooral wil laten zien dat er een nieuw tijdperk is aangebroken, dat van homo's met kinderen. 'Wat Elton en David doen is dan ook fantastisch,' aldus de Ierse kunstenaar, die weet te menen dat John wel van humor houdt.

Sharkey kwam eerder in het nieuws met een portret van de paus die het huwelijk van twee homo's inzegende, hij was daarvoor naar eigen zeggen ge´nspireerd door de negatieve reacties van de kerkvader op het homohuwelijk.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 01 March, 2011 en 4846 keer gelezen.