Antwerps parket gaat Sharia4Belgium vervolgen wegens homohaat.Belkacem Fouad (foto), de leider van Sharia4Belgium gaat door het Antwerpse parket vervolgd worden voor homohaat. Dat liet zopas minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) in de Kamer aan Bert Schoofs (VB) weten.

In een interview van 24 maart 2010 liet Belkacem weten dat homo's ter dood moeten worden gebracht. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) diende daarop een klacht in.

Het Antwerpse parket vindt dat de antidiscriminatiewet is overtreden en wil vervolgen voor homohaat, zei De Clerck. Maar eerst moeten er nog vier andere klachten worden onderzocht en voortgezet.

Zo is er een tweede klacht van het CGKR tegen uitlatingen van Imran op een persconferentie in Borgerhout, na een verbod om een proboerkamanifestatie te houden stelde hij samen met een Britse extremistische imam dat "er geweld van zou komen als meisjes niet volgens de islam mogen leven en publiek geen boerka mogen dragen".

En dan is er nog een derde onderzoek. Dat kwam er na een klacht van VB-parlementslid Filip Dewinter en van uitgetreden moslim Peter Velle. Dat onderzoek ging over filmpjes op YouTube. Daarin werd onder meer opgeroepen om premier Leterme af te zetten en om van BelgiŽ een moslimstaat te maken.

En tot slot een vierde onderzoek: over de uitspraken van Belkacem over de kanker en het overlijden van Marie-Rose Morel de strafwet overtreden. Abou Imran had de ziekte van Morel "een straf van Allah" genoemd en gehoopt dat nog andere politici ook kanker zouden krijgen.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 02 March, 2011 en 3733 keer gelezen.