Homohaters mogen demonstreren op begrafenissen aldus hooggerechtshof.
Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft zopas beslist dat de Westboro Baptist Church uit Kansas, onder leiding van Fred Phelps, het recht heeft om te demonstreren bij begrafenissen van gesneuvelde hetero en holebi militairen.

De leden van de Phelps clan zijn van menig dat God Amerika straft omdat ze tolerant zijn tegenover homo's en lesbiennes. De clan leden protesteren met borden met teksten als 'God hate fags' (God haat homo's).

In een stemming van 8 tegen 1 oordeelde het Hooggerechtshof dat de clan mag demonstreren waar ze willen omdat dit onder de wet van de vrije meningsuiting valt. De rechtszaak kwam er nadat een vader een klacht had ingediend omdat de clan een demonstratie had gehouden bij de begrafenis van zijn gesneuvelde zoon.

Een grote vreugde voor de clan leden waarbij Phelps liet weten blij te zijn dat God toch nog achter hem staat en dat het recht op de vrije meningsuiting gelukkig nog altijd bestaat. Eerder werd hij en zijn clan door lagere plaatselijke rechtbanken wel veroordeeld tot het op een geringe afstand blijven van begrafenissen. Maar deze laatste uitspraak doet dat voorlopig teniet.

Extra info: De clan kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van militaire begrafenissen.

Een greep uit ons overige nieuws:
Antwerps parket gaat Sharia4Belgium vervolgen wegens homohaat.
Jezus kan homo's en lesbiennes genezen en hetero maken.
Bart Peeters draaide Paul de Leeuw een tong op Tv + filmpje.
Ierse kunstenaar laat ons lachen met homovaders en paus met homo's.
Geheime officiŽle islamitische (moslim) homohuwelijken in opmars.
Naam toekomstige peettante van zoontje Elton John en David uitgelekt.
Waarom speeddating niet werkt..
Verbod discriminatie holebi's werkt averechts voor holebi's.
Paul de Leeuw werkt alweer aan een nieuw tv-programma.
Samuel geland in Brussel en eindelijk bij zijn twee papa's.
Ga eens van de grond met een transseksueel.
Rufus Wainwright en vriend trotse ouders door dochter van Leonard Cohen.
Sinds zijn vier jaar elke dag een pak slaag, het verhaal van een homo-zigeuner jongen.
Meer nieuws: Klik hier

Lees ook:
Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 03 March, 2011 en 4845 keer gelezen.